San Antonio predao titulu, Kris Pol junak Klipersa (video)

Plej domaćina postigao koš sekundu prije kraja za plasman u polufinale Zapadne konferencije
0 komentar(a)
Kris Pol, Foto: Beta-AP
Kris Pol, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.05.2015. 07:01h

San Antonio je predao šampionski prsten, a Los Anđeles Klipersi idu u polufinale Zapadne konferencije, gdje ih čeka Hjuston. Ekipa Doka Riversa je iskoristila prednost domaćeg terena u majstorici i u dramatičnom finišu, košem Krisa Pola iz teške pozicije preko Tima Dankana sekundu prije kraja, stigne do pobjede (111:109).

Centar „mamuza“ je prije toga pogodio dva slobodna bacanja i izjednačio 8,8 sekundi prije kraja.

U posljednjem napadu Klipersa, Pol je uspio da nadmudri Denija Grina, koji ga je čuvao, a potom da postigne pogodak od tabelu za tek četvrto polufinale konferencije za Los Anđeles Kliperse.

"Bili smo mnogo puta u ovakvoj situaciji i u većini slučajeva sam promašivao. Razgovarali smo o tome i upalilo je kada je bilo najpotrebnije“, rekao je Pol.

Nakon meča Dankan je bio razočaran porazom svog tima, ali je odao i priznanje pleju domaćina.

"Njegov šut je bio nevjerovatan. Znao sam da igra povrijeđen, ali je uspio. Stvarno je pogodio nevjerovatan šut preko dvojice. On je sjajan vođa i nevjerovatan je za gledanje. Volio bih da nisam igrao protiv njega“, iskren je bio Dankan.

Pol je meč završio sa 27 poena (trojke 6-5) i šest asistencija, dok je Blejk Grifin upisao tripl-dabl (24 koša, 13 skokova, 10 asistencija).

U poraženom timu Dankan je pored 27 poena imao i 11 uhvaćenoh lopti, a pratio ga je Toni Parker (20).

Bonus video: