Atlanta u polufinalu (video)

2 komentar(a)
Pol Milsap, Foto: Beta/AP
Pol Milsap, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.05.2015. 08:07h

I Atlanta se plasirala u polufinale plej-ofa, pošto je dobila četvrtfinalnu seriju Istočne konferencije NBA lige protiv Bruklina sa 4:2.

Odlučujući korak ka polufinalu Hoksi su napravili u šestom meču, koji su riješili u svoju korist 111:87.

Pol Misap je sa 25 koševa, devet skokova i šest asistencija bio je ključni čovjek Atlante koja je u ligaškom dijelu šampionata bila najuspješnija na Istoku sa skorom od 60 pobjeda i 22 poraza.

Uz Milsapa istakli su se još Kajl Korver i Demar Kerol sa po 20 poena.

Interesantno je da Korver na ovom meču nije uputio ni jedan šut ka košu rivala za dva poena. Šutirao je deset trojki od kojih je pogodio šest. Preostala dva poena postigao je iz slobodnih bacanja.

"Nismo igrali dobro u prve tri utakmice, mislim da nismo pružili maksimum. Dva poraza su nas tek probudila i osvijestila", priznao je Korver.

Bivši krilni centar Crvene zvezde i makedonski reprezentativac Pero Antić na terenu je proveo nešto manje od deset minuta, a u ličnu statistiku upisao je pet ličnih grešaka i jedan skok! Ka protivničkom košu nije ni pogledao, a kamoli šutirao!

U poraženom Bruklinu najbolji utisak ostavio je Bruk Lopes sa 19 poena i sedam skokova.

"Bilo je očigledno da je Atlanta uhvatila zamajac koji nije htjela da ispusti", rekao je trener Bruklina Lionel Holins.

Atlanta će u polufinalu igrati protiv Vašingtona, a prva utakmica je na programu već u noći između nedjelje i ponedeljka u Atlanti.

U drugom polufinalu Istoka sastaće se Čikago i Klivlend.

U polufinalu Zapada igraće Golden Stejt - Memfis, odnosno Hjuston i pobjednik duela između Los Anđeles Klipersa i šampiona San Antonija, koji se igra noćas.

Bonus video: