Radonjić i "crveno-bijeli" najbolji na Jadranu

Beogradskom klubu je ovo prvi trofej u ovom takmičenju
63 pregleda 51 komentar(a)
Crvena zvezda, Foto: Abaliga.com
Crvena zvezda, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 30.04.2015. 20:26h

Najbolji tim tokom sezone u ABA ligi na kraju je i osvojio trofej - Crvena zvezda je u četvrtom meču finalne serije savladala Cedevitu (89:79) i sa 3:1 u pobjedama prigrabila prvi trofej u regionalnom takmičenju u klupskoj istoriji.

Sve to pod komandom crnogorskog stručnjaka Dejana Radonjića, kojem je ovo treći trofej na klupi Beograđana od kada je u finišu sezone 2012/13. zamijenio Vladu Vukoičića.

Prije ovog, Radonjić je sa Zvezdom bio najbolji u Kupu Srbije (dva puta).

Dominirala je, konstantno vodila i već do poluvremena (kada je imala sigurnih 52:35) jasno stavila do znanja domaćinu da se serija i sezona završava u Domu sportova.

Sve što je uradio domaćin bilo je da dva minuta i devet sekundi prije kraja trojkom Stanka Baraća smanji na pet ralike (81:76). Međutim, već u narednom napadu Čarls Dženkins je vratio sigurnih osam poena prednosti.

Zvezda i Cedevita su kao finalisti regionalnog takmičenja izborili plasman u Evroligu naredne sezone i to će im biti druga sezona zaredom da zajedno nastupaju u evropskoj eliti.

"Plej-of koji se ove godine igrao opravdao je odluku da se završnica igra po tom sistemu. Bilo je interesantno igrati, sa dosta kvalitetnih mečeva. Znali smo da nas u finalu čeka teška serija. U ovoj utakmici smo odigrali kako treba od prvog minuta. Karakteristika nam je da smo od prvog dana bili na pravom mjestu i da smo zasluženo osvojili prsten", rekao je Radonjić.

Dženkins je sa 17 poena predvodio šampiona, Luka Mitrović je upisao 14, a po 12 Boban Marjanović i Nikola Kalinić.

Na drugoj strani, Tomislav Zubčić se istakao sa 15 pogodaka.

Bonus video: