Dubljević: Ponosan sam na ekipu

„Deset razlike izgubiti protiv Turaka je uspjeh, iako to neće svi gledati na taj način. Ovo je jedna od najboljih ekipa u Evropi i na svijetu”, istakao je centar Valensije
113 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: FIBA
Bojan Dubljević, Foto: FIBA
Ažurirano: 14.09.2018. 20:31h

Bojan Dubljević je zbog stava Valensije da ne može da igra za Crnu Goru kada se termini preklapaju sa Evroligom večeras prvi put igrao u kvalifikacijama za Mundobasket.

I još jednom potvrdio da je trenutno najbolji crnogorski košarkaš, jer je sa 22 poena i devet skokova bio najbolji igrač u porazu od Turske (79:69). Nije bio tužan zbog poraza, već srećan zbog borbenosti saigrača.

„Vrlo sam ponosan na ekipu, jer igrati ovako protiv sjajnog tima u njegovoj kući izaziva samo ponos. Deset razlike izgubiti protiv Turaka je uspjeh, iako to neće svi gledati na taj način. Ovo je jedna od najboljih ekipa u Evropi i na svijetu. Bili smo izjednačeni u jednom dijelu meča, nismo to iskoristili. Igraćemo sa Turcima na našem terenu i mislim da smo pokazali da možemo protiv njih, možda ih iznenadimo i dobijemo”, istakao je centar Valensije.

U mislima izabranika Zvezdana Mitrovića sada je samo ponedjeljak i duel sa Ukrajinom u Nikšiću. Koliko će biti teško, pokazuje i rezultat današnjeg meča u Kijevu, gdje je Španija doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za Mundobasket (76:65).

„Znamo šta nas očekuje u Nikšiću i maksimalno smo spremni. Jedva čekam taj meč i uz pomoć publike, za koju se nadam da će doći i napuniti salu i podržati nas, možemo doći do velike pobjede”, zaključio je 26-godišnji Nikšićanin.

Bonus video: