Šampion ubjedljiv protiv Klipersa za vođstvo od 2:1

0 komentar(a)
Kavaj Lenard, Foto: Beta/AP
Kavaj Lenard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.04.2015. 07:44h

Vašington i Hjuston su blizu plasman u polufinale plej-ofa konferencija, dok je San Antonio poveo 2:1 u seriji do četiri pobjede protiv Klipersa.

Nakon “brejka” u Los Anđelesu, šampion je iskoristio prednost domaćeg terena i deklasirao Kliperse 100:73, najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Kavaja Lenarda, koji je sa 32 poena (imao je i četiri skoka i tri ukradene lopte) ostvario rekord karijere u plej-ofu.

"On (Lenard) nastavlja da me impresionira svaki put na terenu. Svaki put može da napravi šou na terenu. To nije sjajno samo za nas, već je impresivno i gledati ga", rekao je veteran u redovima San Antonija Tim Dankan, koji je uknjižio svega četiri poena, ali i sedam skokova, četiri asistencije i tri blokade.

Boris Dijao je za Sparse upisao 15 koševa, dok se Deni Grin zaustavio na 11.

"Ja samo radim sve što treba da pomognem timu da pobijedi", rekao je Lenard, prošlogodišnji MVP finala plej-ofa, koji je u trećoj četvrtini trećeg duela sa Klipersima ubacio 13 poena, više nego čitam protivnički tim zajedno (11).

Na suprotnoj strani Blejk Grifin je bio potpuno usamljen, upisao je 14 poena i i 10 skokova, a sa pet asistencija bio je i jedini pravi plejmejker poraženog tima.

Naredna utakmica igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka, takođe u San Antoniju.

Džejms Harden i Dvajt Hauard doveli su Hjuston na korak od polufinala plej ofa Zapada. U pobjedi protiv Dalasa (130:128), kojom je Hjuston poveo sa 3:0 u seriji, Harden je doprinio sa 42 koša (devet asistencija), a Hauard (13 poena) sa 26 uhvaćenih lopti!

U dosadašnjoj karijeri ni jedan ni drugi nisu imali takav učinak u plej-ofu. Hardenov rekord iznosio je 37 poena, a ostvario ga je prošle godine protiv Portlanda, dok je Hauard, predvodeći Orlando do finala 2009, protiv Filadelfije čak 24 puta bio najviši u skoku.

"Bio je zvijer. Samo naprijed", pohvalio je Harden partiju Hauarda, koji se na trenutak zbunio zbog riječi saigrača.

"Nisam imao dobro šutersko veče. Ali, ono što uvijek mogu da kontrolišem jeste reket i da stalno pokušavam da uhvatim što više lopti", rekao je Hauard.

U poraženom Dalasu Dirk Novicki i Monta Elis ubacili su po 34 koša. Naredna utakmica igraće se opet u Dalasu u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Odigrana je i jedna utakmica na Istoku u kojoj je Vašington savladao Toronto sa 106:99 i, poput Hjustona, poveo sa 3:0 u seriji.

Sa 24 koša i 13 skokova Marsin Gortat je bio najistaknutiji u pobjedničkom timu, Džon Vol je dodao 19 koševa i 15 asistencija. Kod Toronta prednjačio je Demar Derozan sa 32 poena, od kojih je čak 20 postigao u prvoj četvrtini.

Rezultati

Istočna konferencija

Vašington - Toronto 106:99 (3:0 u seriji)

Zapadna konferencija

Dalas - Hjuston 128:130 (0:3)

San Antonio - L.A. Klipers 100:73 (2:1)

Bonus video: