Šehović: Prazninu je teško popuniti

98 pregleda 22 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2015. 13:42h

Bilo je kao u teniskom taj-brejku, 6:3. Dvije meč lopte na servis rivala i, za svaki slučaj, jedna na svoj. I otišle su niz vjetar kao rijetko kada...

San košarkaša Budućnost Volija o Evroligi se pretvorio u košmar, kada je u srceparajućoj završnici Bojan Subotić promašio trojku za pobjedu. Cedevita je rasplakala izabranike Igora Jovovića i navijače u „Morači”, slavila sa 70:66 i kompletirala preokret, koji je djelovao nemoguć nakon 0:2.

Zagrepčani će na megdan Crvenoj zvezdi u finalu ABA lige i, što je još važnije, naredne sezone će biti članovi evropske elite. Podgoričanima ostaje da čekaju, da makar prođe ova 13. baksuzna godina bez Evrolige.

"Osjećam se prazno. Sve je stalo u jednu utakmicu. Bilo je 2:0 za nas i sve kako smo priželjkivali, ali se došlo do odlučujućeg meča. Imali smo fenomenalnu publiku, navijanje je bilo najbolje u Podgorici otkada pamtim, zbog čega dugujemo veliku zahvalnost navijačima. Znali smo da će nas publika gurnuti, i gurala nas je, ali kad neće, onda neće. Značaj utakmice i pritisak su nas zaustavili. To se najbolje vidjelo kod slobodnih bacanja, jer smo promašili čak devet, a oni samo dva. To govori da su imali mirniju glavu", istakao je Suad Šehović .

Kapiten Podgoričana naglašava da niko nije vršio pritisak na igrače, već da su oni „stegli” sami sebe.

"Ni trener ni uprava nam nisu govorili da moramo da pobijedimo. Ali, sam značaj utakmice i pomisao da pobjedom možemo da napravimo veliku stvar za sebe, za državu i za klub koji je bez Evrolige 13 godina, mora da stvori pritisak. Očito je da nismo mogli da budemo imuni na to. Ali, i pored svega toga i ne baš sjajne igre, imali smo utakmicu na jednu loptu", uz sjetu u glasu govori 28-godišnji Bjelopoljac.

Budućnost je pri rezultatu 66:68, na 27,6 sekundi do kraja, imala napad. Jovović je pozvao tajm-aut, a Subotić je ostao sam i šutnuo trojku. Ostalo je istorija...

"Ispoštovan je dogovor sa tajm-auta da se napravi blok za šutera, i to za Rejnoldsa. Prilikom driblinga dva igrača su ostala na njemu, pa je dodao loptu Subotiću. Realizovao je dosta puta ove sezone takve šuteve, ali ovog puta nije. Nije to, ipak, detalj koji je presudio utakmicu. Nikad nismo bili bliži Evroligi, a sada smo nikad dalje..."

I pored velike tuge, Šehović napominje da se ne smije zaboraviti da je napravljen iskorak u odnosu na prethodne sezone.

"Rano je za analizu, ali mislim da smo imali dobru sezonu. Imali smo kontinuitet tokom čitave lige, i pored pada u formi, koji se svakome dešava, stalno smo bili drugi i zasluženo smo stekli prednost domaćeg terena. Izgubiti 3:2 je uspjeh, ali je poslije 2:0 gorak osjećaj. Ali, uz titulu i Kup, te prolaz u drugi krug Evrokupa, podigli smo ljestvicu u odnosu na prethodne godine. Teško je reći šta će biti naredne godine, uprava mora da odredi kakva će biti ulaganja i ekipa. Sigurno je da će se Budućnost boriti za vrh ABA lige i nadam se da će narednu šansu iskoristiti", istakao je Šehović.

Nakon 2:0 nisam ni pomislio da nećemo igrati u finalu ABA lige

Kapiten Budućnost Volija priznaje da je nakon dvije pobjede u „Morači” bio ubijeđen u plasman u finale.

"Niko nije razmišljao da nećemo proći, čak sam mislio da ćemo završiti posao u jednoj od dvije utakmice u Zagrebu. Prvi meč smo odlično počeli, vodili 29:15 nakon 1. četvrtine i pomislio sam da li je ovo moguće, da toliko dobro izgledamo. Ali, napravili smo nekoliko grešaka, koje su oni kaznili brzim poenima. U drugom poluvremenu, kada je trebalo da stegnemo još više, ništa nam nije polazilo za rukom. U četvrtom meču smo imali šut za produžetak, ali možda to bilo realno da tako bude", priznaje Šehović .

Crnogorski reprezentativac je vjerovao da će sve biti nadoknađeno u „Morači”.

"Jurili smo pet-šest razlike, ali smo znali da smo jaki i mentalno stabilni i da možemo da ih stignemo. I pored igre koja nije bila kao u prva dva meča, opet smo došli na jednu loptu i imali nekoliko napada na minus dva. Ali, nije nam se dalo. Sad je teško analizirati i vraćati se, treba se što prije oporaviti i posvetiti se obavezama u našoj ligi", zaključio je Šehović.

Bonus video: