Klivlend, Čikago i Golden Stejt na korak od polufinala (video)

0 komentar(a)
Kari, Golden Stejt, Foto: Beta/AP
Kari, Golden Stejt, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.04.2015. 07:54h

Golden Stejt, Klivlend i Čikago se nalaze na korak od plasmana u polufinale plej-ofa NBA lige, jer su sva tri tima slavili u gostima u trećim mečevima i stigli do prednosti od 3:0, pa ih samo pobjeda dijeli od prolaska dalje.

Iako je Golden Stejt bio je na ivici poraza, pošto je domaćin poslije tri četvrtine imao prednost od 20 poena (89:69), šest minuta prije kraja je vodio 101:84, a u posljednja tri minuta je ušao sa +10 (103:93), najuspješniji tim ligaškog dijela šampionata je savladao Nju Orleans, poslije produžetka, sa 123:119.

U posljednjoj dionici meča "raspucao" se Stefon Kari koji je trojkom 2,8 sekundi prije kraja donio izjednačenje svom timu (108:108) i pravo na dodatnih pet minuta.

Upravo posljednja četvrtina, koja je završena rezultatom 39:19 za Golden Stejt, odredila je praktično konačni ishod utakmice. Stečenu psihološku prednost "ratnici" su materijalizovali na najbolji način i, čini se, napravili odlučujući korak ka polufinalu.

"Šut koji je pogodio za produžetak pokazuje njegov pravi karakter. "Njegovo samopouzdanje je bezgranično. On je neustrašiv. Želi svaki takav šut", rekao je trener "ratnika" Stiv Ker.

Kari je utakmicu završio sa 40 koševa, pogodivši sedam trojki. Drugi na listi strijelaca u pobjedničkom timu bio je Klej Tompson sa 28 poena (šest skokova).

"Znate li koliko je ovo velika stvar, u plej-ofu nadoknaditi ovakav zaostatak na gostujućem terenu u utakmici za koju smo znali da nam je jako važna u cilju preuzimanje potpune kontrole u seriji. Zato smo zaslužili da ovo dobro proslavimo", rekao je Kari po završetku utakmice.

Na suprotnoj strani bolji od ostalih bili su Entoni Dejvis sa 29 koševa i 15 skokova, odnosno Rajan Anderson koji je ubacio 26 poena.

"Znamo gdje smo pogriješili. Moramo da pokušamo da se oporavimo do subote", izjavio je Dejvis.

Klivlend je pobijedio Boston sa 103:95, a za treću pobjedu Klivlenda protiv Seltiksa najzaslužniji je bio Lebron Džejms sa 31 košem, 11 skokova i četiri ukradene lopte. Uz Džejmsa istakao se Kevin Lav sa 23 poena.

Evan Tarner sa 19 i Bil Bredli sa 18 koševa bili su najbolji pojedinci Bostona.

Najzad, Čikago je, poslije dva produžetka, bio bolji od Milvokija - 113:106, u najneizvjesnijem susretu večeri.

Čikago je slavio zahvaljujući sjajnoj partiji Derika Rouza koji je postigao 34 poena. Pored Rouza odličnu partiju pružio je i Džimi Batler, završivši utakmicu sa 24 koša.

"Još uvijek hvatam pravi ritam. Ponekad me to i previše ponese. Ali, uspio sam zgrabiti drugu priliku i na kraju je ispalo dobro", rekao je Rouz koji je prvo poluvrijeme završio sa 13 poena, a značajno doprinio pobjedi sa šest koševa u drugom produžetku.

"Lako je kad imaš Derika. On svima nama olakšava posao", dodao je Batler.

U ekipi Čikaga zbog povrede nije bilo Nikole Mirotića.

Janis Antetokunmpto bio je najistaknutiji pojedinac Milvokija sa 25 poena i 12 skokova, a Kris Midlton dodao je 18 poena.

Rezultati

Istočna konferencija

Boston - Klivlend 95:103 (0:3 u seriji)

Milvoki - Čikago 106:113, poslije dva produžetka (0:3)

Zapadna konferencija

Nju Orleans - Golden Stejt 119:123 - nakon produžetka (0:3)

Bonus video: