Pridezis opet heroj Pireja (video)

Krilni košarkaš je sa zvukom sirene dao trojku za pobjedu nad Barselonom (71:68) i plasman na fajnl--for Evrolige
2 komentar(a)
Jorgos Pridezis, Foto: Www.gazzetta.gr
Jorgos Pridezis, Foto: Www.gazzetta.gr
Ažurirano: 23.04.2015. 21:12h

Jorgos Pridezis je zauvijek "kupio" navijače Olimpijakosa kada je dao koš za titulu prvaka Evrope 2012. godine, a večeras je još više produbio status legende u Pireju - krilni košarkaš je sa zvukom sirene dao trojku za pobjedu nad Barselonom (71:68) i plasman na fajnl-for Evrolige.

Grci su bili na pragu trijumfa kada je svemogući Vasilis Spanulis iz izuzetno teške pozicije pogodio za 68:67 na osam sekundi prije kraja.

Ali, Evangelos Mancaris je naivno faulirao Huan Karlosa Navara, koji je realizovao samo drugo bacanje.

Ostalo je još samo 5,2 sekundi do produžetaka. Katalonci su znali da će lopta nakon tajm-auta doći u ruke Spanulisa, koji se nekako "iskobeljao", dodao je do Kostasa Slukasa, a on je samo proslijedio do Pridezisa.

Novi-stari heroj atinskih "crveno-bijelih" je imao vremena samo da je uhvati i odmah "opali" ka košu. Ušla je "suza" za stampedo oduševljenih navijača...

Spanulis je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 17 poena, dok je Pridezis ubacio 14 i odveo Olimpijakos na polufinalni megdan ekipi CSKA, koja je sa 3:1 u pobjedama eliminisala drugog atinskog velikana, Panatinaikos.

I Real Madrid je izborio fajnl-for Evrolige. Izabranici Pabla Lasa su sa 3:1 u seriji pobijedili Anadolu Efes, pošto su slavili u drugom odmjeravanju snaga u Istanbulu sa 63:76 (21:18, 18:15, 10:18, 14:25).

Madriđani su slavili zahvaljujući tradicionalno dobroj igri u trećoj četvrtini, u kojoj su sveli domaćina na svega 10 koševa.

Real, osmostruki prvak Evrope, devetu titulu pokušaće da osvoji pred svojom publikom, a rival u plufinalnom duelu je Fenerbahče.

Ekipa Željka Obradovića jedina je četvrtfinale riješila bez izgubljenog meča, i to protiv aktuelnom prvaka Makabija.

Bonus video: