Atlanta i Memfis poveli 2:0, "brejk" San Antonija (video)

San Antonio, aktuelni šampion, je poslije jednog produžetka došao do trijumfa nad LA Klipersima, pa je tako stekao prednost domaćeg terena u nastavku prve runde plej-of serije.
0 komentar(a)
Dankan, Foto: Beta/AP
Dankan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.04.2015. 08:11h

Memfis i Atlanta su ponovo iskoristili prednost domaćeg terena i poveli sa po 2:0 protiv Portlanda i Bruklina, dok je San Antonio napravio "brejk" i izjednačio na 1:1 u prvom kolu plej-ofa Zapadne i Istočne konferencije NBA lige.

San Antonio je u u Los Anđelesu savladao Kliperse sa 111:107 poslije produžetka.

Najzaslužniji za pobjedu aktuelnog prvaka bili su Tim Dankan i "rezervista" Peti Mils koji je veću minutažu dobio zahvaljujući povredi Tonija Parkera, prvog pleja San Antonija. Sa 28 koševa, 11 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte, Dankan je donio preko potrebnu energiju saigračima koji su trijumfom u Stejpls centru anulirali prednost domaćeg terena sa kojom su Klipersi ušli u plej-of.

Veliki "Timi" je, tako, postigao jubilarni 5.000. poen u plej-ofu, po čemu zaostaje samo za Majklom Džordanom, Karim Abdul Džabarom, Kobijem Brajantom i Šekil O-Nilom.

Za razliku od Parkera, koji je do povrede "mučio" i sebe i ostale oko sebe, Mils je svojom agresivnošću unio sigurnost među saigrače, a sa njom i efikasnost.

Poređenja radi, za nešto manje od 30 minuta Parker je ubacio samo jedan poen, a Mils 18 za 19 minuta. Parker je, pritom, promašio svih šest šuteva iz igre, dok je Mils pogodio pet od devet, pri čemu dvije trojke. Usput, iskoristio je svih šest slobodnih bacanja.

Uz Dankana i Milsa u pobjedničkom timu istakli su se Kavaj Leonard sa 23 i Boris Diao sa 12 koševa.

U poraženim Klipersima najbolji utisak ostavio je Blejk Grifin prvim tripl-dablom u plej-of karijeri. Za nešto manje od 47 minuta, koliko je proveo u igri, Grifin je ubacio 29 koševa, 12 puta bio najviši u skoku i ostvario 11 asistencija.

Uz Grifina prelanu ocjenu među Klipersima dobio je još samo Deandre Džordan čiji učinak je iznosio 20 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Naredne dvije utakmice igraće se u San Antoniju a prva od njih već u noći između petka i subote.

Na Istoku nije bilo iznenađenja, Atlanta je lako savladala Bruklin 96:91 i u drugoj utakmici.

'U ovom trenutku igramo kao na ivici' rekao je junak Atlante u pobjedi nad Netsima, Al Horford.

Horford nije mogao bolje opisati utakmicu, budući da je deset sekundi prije kraja plej Bruklina Deron Vilijams promašio šut za izjednačenje, nakon što je Atlanta vodila većinu utakmice.

Kajl Korver je uhvatio loptu u skoku, zaradio faul i pogodio slobodna bacanja koja su zapečatila pobjedu domaće ekipe.

Ključi igrač Houksa bio je Horford koji je upisao 14 poena, 13 skokova, sedam asistencija i dvije blokade, dok su još četiti igrača Atlante ubacila dvocifreni broj poena - Pol Milsap (19), Korver (17), Džef Tig (16) i Denis Šreder (12).

Bruklin su predvodili Džeret Džek sa 23 poena (šut 13-9) i Bruk Lopes sa 20.

Treća utakmica između Bruklina i Atlante igraće se u subotu u Njujorku.

Najzad, Memfis je na svom terenu sa 97:82 pobijedio Portland, a do druge pobjede predvodili su ga Kortni Li i Majk Konli sa po 18 poena, dok je Mark Gasol postigao 15.

U ekipi Portlanda istakao se Lamarkus Oldridž sa 24 poena i 14 skokova, dok je Demijan Lilard postigao 18.

Treći meč plej-ofa igraće se u nedjelju u Portlandu.

Rezultati

Istočna konferencija

Atlanta - Bruklin 96:91 (2-0 u seriji)

Zapadna konferencija

L.A. Klipers - San Antonio 107:111 (1-1)

Memfis - Portland 97:82 (2-0)

Bonus video: