Repeša: Nadam se da će sve proći regularno, neka pobijedi bolji

"Prva utakmica ovdje je bila u egalu, drugu je Budućnost zasluženo dobila, a ovo je nova, peta utakmica, sve je otvoreno i vidjećemo šta će biti“, objasnio strateg Cedevite
5 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: ABA LIGA
Jasmin Repeša, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 21.04.2015. 16:54h

Poslije dvije pobjede na svom terenu, ekspedicija Cedevite je puna samopouzdanja doputovala u Podgoricu.

Igrači su svjesni da ih čeka težak zadatak, ali žele da stignu do još jednog slavlja, koje bi im donijelo novo učešće u Evroligi.

Trener Zagrepčana Jasmin Repeša bio je još pod utiskom stvari koje su se dešavale van terena i verbalnog sukoba sa Gavrilom Pajovićem.

"Nemam nekog specijalnog komentara, ostajem iza svega onoga što sam rekao u Zagrebu. Nije mi drago da se dešavaju stvari koje su se dešavale, to nije dobro ni Budućnosti, ni Cedeviti, ni ovoj ligi koju igramo zbog odnosa ova dva kluba, koja su sjajna. Nadam se da je to prošlost, da će utakmica proći u svim aspektima regularno i neka pobijedi bolji, a ako to bude Budućnost, ja ću prvi da čestitam“, istakao je Repeša.

Njegov tim je uspio da se vrati iz praktilno bezizlazne situacije, gubio je 0-2 i stigao do majstorice.

"To je jedan detalj koji je bitan, ali nama su postavljali pitanja kako ćete sada poslije 0-2, kako ćete reagovati na psihološke tenzije. Ako smo reagovali u prvoj, pa i u drugoj utakmici, neka presija i sada bude na nama. Mi smo u posljednjem meču napravili puno grešaka, dozvolili smo rivalu da se vrati iz izgubljene utakmice, ali mislim da smo zasluženo dobili oba meča u Zagrebu. Prva utakmica ovdje je bila u egalu, drugu je Budućnost zasluženo dobila, a ovo je nova, peta utakmica, sve je otvoreno i vidjećemo šta će biti“, objasnio je Repeša.

Bek Fran Pilepić bi mogao da bude jedna od glavnih opasnosti za Podgoričane. U prethodna četiri meča nije blistao, ali nikada se ne zna kada može da „eksplodira“.

"Odradili smo svoj dio posla u Zagrebu, kao što je Budućnost ovdje u Podgorici. Sada nas čeka utakmica broj pet, utakmica koja nosi puno toga, ulog je veliki i obje ekipe će dati sve od sebe da dobiju“.

Iako njega i saigrače očekuje puna „Morača“, pokušaće, kako kaže, da se koncentriše samo na parket.

"Samim tim što je posljednja utakmica pritisak raste, rastao je i kroz seriju. U prve dvije utakmice je bila sjajna atmosfera, sada očekujemo da se to podogne na viši nivo. Sigurno je da će publika da pomogne domaćoj ekipi, a mi moramo da ostanemo maksimalno koncentrisani, znamo šta nam je zadatak i da odolimo svom zadatku“, zaključio je Pilepić.

Bonus video: