Jovović: Nadam se da će publika biti naš šesti igrač

Meč počinje u 18.30 sati, a dvorana se otvara 120 minuta ranije
10 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2015. 13:34h

Popravnog više nema, cijela sezona za košarkaše Budućnost Volija staje u sutrašnjih 40 minuta protiv Cedevite.

Ulog je ogroman, pobjednik ide u finale ABA lige i izboriće plasman u Evroligu. Nakon dva trijumfa u “Morači”, Podgoričani su odškrinuli vrata elitnog takmičenja, ali su porazima u Zagrebu vraćeni korak nazad.

Sada imaju priliku da pokažu da su neuspjesi u “Domu sportova” bili samo proizvod lošeg dana i da na krilima navijača stignu do novog trijumfa, kojim bi najbolje klubove Starog kontinenta opet doveli u Crnu Goru nakon punih 12 sezona.

Podrška navijača na aerodromu, po povratku iz Zagreba, mnogo je značila igračima i stručnom štabu. To je potvrdio i trener Igor Jovović.

"Hvala navijačima, koji su nas uprkos porazu, dočekali i dali nam poseban elan i pripremu za meč koji slijedi. Ovo je iscrpljujuća serija, jer se igra u kratkom vremenskom periodu, gdje je ogromna potrošnjom i fizička i mentalna i ekipa koja bude mirnije glave, sigurno da će na kraju trijumfovati. Svi mečevi, izuzev trećeg, su bili dosta neizvjesni. Očekujemo tvrdu utakmicu, protiv kvalitetnog tima i nadam se da će publika biti naš šesti igrač svih 40 minuta, da će nam dati potreban vjetar u leđa. Ono što mogu da obećam da ćemo ostaviti sve na terenu, a vidjećemo za šta ćeto biti dovoljno. Ovo je šansa je da se Evroliga poslije 12 godina vrati u Podgoricu, bićemo spremni da damo sve od sebe u svakom momentu", objasnio je Jovović.

Cedevita je u duelima na svom terenu čestim izmjenama držala visok ritam. Očekuje se da će to pokušati da urade i u majstorici.

"Moramo da budemo sa svih 12 igrača iznad naših mogućnosti. Cedevita je sjajan tim, koji sa rotacijom i igračima sa klupe, sa ogromnim iskustvom, dosta puta mijenja ritam i pravi probleme. Svi igrači moraju bii na 1000 odsto. Moramo da budemo konkretniji u šutu za tri poena, da svi igrači budu na najbolji mogući način na terenu i da “ostavimo” srce na parketu. U tim okolnostima mogli bi da se nadamo trijumfu".

Na pitanje da li se boji arbitara pred odlučujući duel, mladi stručnjak je bio jasan.

"Sudije su, generalno, odradile dobar posao i nema razloga da tako ne bude i u posljednjem meču u Podgorici. Cedevita je dosta investirala i igrala Evroligu, želi da to ponovi naredne sezone. Nadam se da će sudije biti na svom maksimumu".

Pritisak pred peti okršaj polufinale serije nije, kako kaže Jovović, ništa manje nego što je bio od starta sezone.

"U svaki meč smo ušli sa ogromnim pritiskom, ali i željom da ga dobijemo. Borili smo se kroz ligaški dio da imamo prednost domaćeg terena. Imamo u Podgorici idealnu situaciju da pred svojim navijačima napravimo senzaciju. Nema umora i riječi da se ne može i da je neko umoran. Odmaraće se kada se sve završi", zaključio je strateg Budućnost Volija.

Ponašali smo se sportski u Zagrebu

Poslije četvrtog duela, trener Cedevite Jasmin Repeša je izjavio da mu je Gavrilo Pajović, sportski direktor “plavih”, prijetio i da se time stvara tenzija pred majstoricu. Jovović tvrdi da to nije tačno.

"Ne bih se složio sa izjavama iz njihovog tabora, jer smo se ponašali sportski u svakom smislu. Kritike koje smo im uputili su izazvane reakcijom u trećoj utakmici njihove klupe prema našoj. To nije sportski, sportski je da se komentariše eventualno suđenje na terenu, da se vrši pritiske na svoje igrače, a obraćati se protivničkoj klupi nije sportski i nije nešto što čini kodeks sportskog ponašanja. Nismo mogli da ostanemo nijemi na takve stvari. Mi ćemo se ponašati na pravi način, vršiti pritisak sa tribina uz ogromnu želja da budemo uspješni u ovom meču".

Planinić obećao maksimalnu borbu

Centar Darko Planinić nije bio rječit na konferenciji za štampu, ali je obećao maksimalnu borbu od prvog do posljednjeg minuta.

"Ulog je veliki, želimo da slavimo pred našim navijačima. U svoje, ali i u ime svojih saigrača, mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i na kraju slavimo finale i plasman u Evroligu".

Bonus video: