Kup Crne Gore: Svi aduti na strani Budućnosti

Voljom žrijeba, na ovogodišnjem finalnom turniru Kupa u Podgorici dva najbolja crnogorska kluba će se sastati već u polufinalu, večeras od 20 sati
1224 pregleda 0 komentar(a)
Sa posljednjeg meča Budućnost - Mornar, Foto: Savo Prelević
Sa posljednjeg meča Budućnost - Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2019. 11:13h

Najčešće finale Kupa Crne Gore je ono između Budućnost Volija i Mornara, koji su četiri puta odlučivali o trofeju (sva četiri puta su slavili Podgoričani, tri u prethodne tri sezone).

Voljom žrijeba, na ovogodišnjem finalnom turniru Kupa u Podgorici dva najbolja crnogorska kluba će se sastati već u polufinalu, večeras od 20 sati. Pobjednik ovog polufinala je, svakako, favorit u sjutrašnjem finalu od 19 sati.

"Mornar odlično poznajemo, igrali smo prije desetak dana sa njima. Kup je karakteristično takmičenje, igra se na jednu pobjedu i nema se prava na grešku. Želimo da odbranimo titulu iz prošle sezone i moramo dobro ući u meč i nametnuti ritam koji nama odgovara od početka", kazao je bek “plavih”, Petar Popović.

Budućnost i Mornar su ove sezone odigrali dva meča u ABA ligi, i oba su pripala aktuelnom šampionu regionalnog takmičenja. U Baru su gosti slavili 99:95, dok je Budućnost u “Morači”, prije desetak dana, deklasirala Barane (102:71).

"Favoriti smo i ne bježimo od te uloge. Cilj je jasan. Želimo da odbranimo trofej u Kupu. Izuzetno cijenimo i poštujemo rivale sa kojima igramo u Podgorici. Svi koji prate košarku i sport znaju da se u Kupu iznenađenja često dešavaju. U pitanju je jedan meč, nema mjesta za popravni, zato fokus i energija moraju da budu na maksimalnom nivou, kako bi stigli do cilja, kako bi stigli do trofeja koji bi nam mnogo značio u svakom smislu uoči nastavka sezone", rekao je trener Budućnost Volija Jasmin Repeša.

Treneri Budućnosti i Mornara moraće pred večerašnji duel sa izaberu po tri stranca koja će slati na parket.

Nakon dolaska Devina Vilijamsa, Budućnost ih sada ima čak osam, ali osim Vilijamsa, koji je tek stigao, sigurno neće igrati ni povrijeđeni Goga Bitadze. To znači da će Repeša morati da odluči koja će trojica biti prekobrojna od Norisa Kola, Erla i Kotija Klarka, Džejmsa Bela, Edvina Džeksona i Nemanje Gordića.

Sa druge strane, Mihailo Pavićević ima jednog stranca manje, ali treba da se odluči za trojicu između Antabije Volera, Dešona Najta, Londinga Sanea, Nikole Rebića, Uroša Lukovića, Đorđa Drenovca i Strahinje Mićovića.

"Bez obzira što imamo pravo da igramo sa samo tri stranca u timu, što će sigurno dovesti do određenih promjena u kvalitetu i sistemu igre, Budućnost je i dalje veliki, baš veliki favorit. Od mojih igrača očekujem da izađu na parket, očekujem da se bore od prvog do posljednjeg minuta. Ne mogu da procijenim za šta će to biti dovoljno, ali ako pruže maksimum, ako budu dali sve od sebe, izvjesno je da neću imati nikakve zamjerke bez obzira na epilog duela", naglasio je Pavićević.

Lovćen protiv Sutjeske: Ko će prvi do treće pobjede?

Prvo polufinale u “Morači” igra se danas između ABA2 ligaša, Lovćena i Sutjeske. Rezultat između dva tima ove sezone je izjednačen, Sutjeska je dobila oba meča u regionalnom takmičenju, a Lovćen dva u domaćem prvenstvu.

"Lovćena odlično poznajemo, među nama nema velikih taktičkih tajni, pa smatram da će sastav koji sa više želje uđe u meč, dobiti priliku da se dan kasnije bori za pehar", rekao je Radosav Spasojević, krilno centar Sutjeske.

Sutjeska je tri puta igrala u finalu Kupa, i jednom je uspjela da trijumfuje (2013. godine), dok je Lovćen dva puta gubio finale.

"Očekuje nas sigurno jako težak i zahtjevan meč. Rezultat ove godine u međusobnim duelima je 2:2, ali mi sigurno da želimo da im se revanširamo za posljednji poraz u ABA ligi. Ako budemo ispoštovali dogovor, mislim da ćemo ostvariti pobjedu i ući u finale, a onda je sve moguće", rekao je krilni centar Lovćena, Miloš Popović.

Kako je saopšteno iz podgoričkog kluba, ulaz za sve utakmice fajnl-fora Kupa Crne Gore je slobodan.

11 trofeja osvojila je Budućnost u 12 izdanja Kupa Crne Gore. Podgoričani su četiri puta u finalu dobili Mornar, po dva puta Sutjesku i Lovćen, a po jednom Danilovgrad, Mogren i Zetu. Budućnost je jedino finale izgubila 2013. godine, od Sutjeske

Bonus video: