Divac: U Riju očekujem najmanje pet medalja

"Očekujem da imamo otprilike isto sportista kao na prethodnim Igrama, pripreme idu dobro i što je najvažnije obezbijeđena su finansijska sredstva za njih", rekao je Divac novinarima poslije sednice skupštine OKS u hotelu Zira.
73 pregleda 2 komentar(a)
Vlade Divac, Foto: Beta/AP
Vlade Divac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.04.2015. 12:01h

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je danas da je zadovoljan načinom na koji teku pripreme sportista za Olimpijske igre u Riju i istakao da je cilj srpskog tima da napravi korak više u odnosu na London, odnosno da se osvoji najmanje pet medalja.

"U sportu uvijek težite da uradite više i bolje, tako da je naš cilj u Riju da budemo bolji nego u Londonu, a to znači pet medalja i više. Očekujem da imamo otprilike isto sportista kao na prethodnim Igrama, pripreme idu dobro i što je najvažnije obezbijeđena su finansijska sredstva za njih", rekao je Divac novinarima poslije sednice skupštine OKS u hotelu Zira.

On je istakao da je sjutrašnja posjeta predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha, iako protokolarna, izuzetno važna za Srbiju.

"Imaćemo dosta tema za razgovor, prije svega kada je razvoj sporta u Srbiji. Posjeta prvog čovjeka MOK-a je važna, pogotovo što dolazi u ovom trenutku", rekao je Divac.

Na današnjoj sjednici skupštine izabrana su tri nova člana Izvršnog odbrora OKS. To su Željko Trajković (rvanje), Nebojša Jevremović (veslanje) i Iva Popović (sinhrono plivanje).

"Važno je da imamo kompletiran Izvršni odbor da bi sve funkcionisalo na pravi način i da nastavimo dobru praksu obezbjeđivanaj finansijskih sredstava, a samim tim i dobrih uslova za pripreme naših sportista", poručio je Divac i dodao da su predstojeće Evropske igre u Azerbejdžanu izustno važne što zbog činjenice da će mnogo mladi sportisti osetiti veliko takmičenje, ali i zbog toga što će imati mogućnost da obezbijede olimpijsku normu.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Bonus video: