Kolašinska škola dijeli lekcije i u Slovačkoj

Već tri godine je u Slovačkoj, dva puta se okitio titulom prvaka u dresu Intera iz Bratislave, dok je prošle sezone bio lider ekipe Spiska Nova Ves, koja je, iznenađujuće, stigla do plej-ofa.
133 pregleda 1 komentar(a)
Goran Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Goran Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.04.2015. 09:43h

Kolašin je uvijek bio grad košarke, a Gorštak izvor talenata. Goran Bulatović nije napravio karijeru kao, recimo, Vlado Šćepanović ili Nebojša Bogavac, ali uspješno gradi internacionalnu karijeru.

Već tri godine je u Slovačkoj, dva puta se okitio titulom prvaka u dresu Intera iz Bratislave, dok je prošle sezone bio lider ekipe Spiska Nova Ves, koja je, iznenađujuće, stigla do plej-ofa.

“Ispunili smo zacrtano. U sezonu smo ušli sa nešto skromnijim budžetom, tako da je plasman u doigravanje šampionata veliki uspjeh”, rekao je Bulatović.

Bila je to i najbolja sezona 27-godišnjeg plejmejkera, kada je pojedinačna statistika u pitanju.

“Na dvije utakmice u 10 dana imao sam tripl-dabl učinak, što je rijetkost ne samo u slovačkoj košarci. Sezonu sam zavrsio sa prosjekom od 14,5 poena i 7 asistencija, drugi sam asistent lige. Izabran sam u prvu petorku na All star utakmici, a na kraju sezone uvršten sam i u prvu petorku prvenstva”, ističe Bulatović.

Slovačka košarkaška liga nije u rangu hokejaške ili fudbalske, ali iz godine u godinu dobija na kvalitetu…

“Liga je kvalitetna. Ljudi u Slovačkoj vole košarku, to se najbolje vidi po posjećenosti na utakmicama. Dvorane su pune, atmosfera je lijepa. Ja sam imao privilegiju da igram sa najboljim košarkašem Slovačke Martinom Rančikom, nekadašnjim članom Olimpijakosa, Milana, Bilbaoa, kao i sa bivšim reprezentativcem Slovenije, Samom Udrihom", kaže Bulatović.

Bulatović je tri godine u Slovačkoj, zadovoljan je, ali nije isključeno i da promijeni zemlju.

“Vidjećemo. Tokom sezone dobio sam nekoliko ponuda, ali još nisam odlučio gdje ću nastaviti karijeru. Treniram individualno u Kolašinu. U svakom slučaju biću spreman za početak priprema i novu sezonu”, kaže Bulatović.

Košarkaški kamp u Kolašinu pun pogodak

Tokom ljeta u Kolašinu će prvi put biti organizovan košarkaški kamp za dječake i djevojčice, uzrasta od 10 do 16 godina. Ideja je potekla od legende crnogorske košarke Vlada Šćepanovića, našeg NBA asa Nikole Pekovića i Sava Đikanovića. Kamp će, po prvim procjenama, okupiti oko 300 polaznika.

“Podržavam ideju koju su pokrenule legende crnogorske košarke. Kamp u Kolašinu je pun pogodak, vjerujem da će postati tradicionalan, jer grad ima sve preduslove za idealnu pripremu košarkaša. Nadam se da će svi prepoznati značaj ovog projekta. Zašto i mi ne bi bili u rangu Kopaonika ili Zlatibora. Ja vjerujem da možemo biti i bolji - kaže Bulatović.

Kolašin je ranije bio domaćin mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije i Crne Gore. Obruče dvorane na Tari osjetili su asovi, poput Nikole Vučevića, Miloša Teodosića, Bobana Marjanovića, Miroslava Raduljice, Novice Veličkovića…

"Košarka ima veliku tradiciju u Kolašinu. U Gorštaku su stasala velika imena crnogorske košarke. Neki postali svjetski priznati igrači, a svi mi sa ponosom ističemo odakle smo i gdje smo počeli", kaže Bulatović, koji je nakon Gorštaka igrao za Crvenu zvezdu i Budućnost.

“Prošao sam sve mlađe selekcije Gorštaka. Uslijedio je poziv Crvene zvezde,ali zbog finansijskih problema, nakon dvije I po godine, prekinuli smo saradnju. Početak u Budućnosti je obećavao. Igrao sam za juniorski i B tim. Nažalost, lom ruke spriječio me je da pružim više u “plavom dresu”, ističe Bulatović.

Bonus video: