Vujošević: Četiri meča sa Zvezdom, tri povrede...

"Do sada smo igrali četiri meča - tri pobjede Zvezde i tri povrijeđena igrača, dva puta je Blažič bio u pitanju. Kao slučajno, ali u košarci ne postoje slučajne povrede", rekao je Vujošević
3 komentar(a)
Dragan Todorić, Duško Vujošević, Foto: Savo Prelević
Dragan Todorić, Duško Vujošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2015. 08:27h

Crvena zvezda je savladala Partizan u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige (73:64), a trener "crno-bijelih" Duško Vujošević je nakon tog meča bio ljut na beka protivnika Jaku Blažiča.

Slovenac je u drugoj četvrtini neoprezno šakom u oko udario Nikolu Milutinova, nakon čega se centar Partizana više nije vraćao u igru.

"Činjenica je da je povreda oka Milutinova veliki hendikep. On je za nas jedan od ključnih igrača, morali smo da se prilagodimo. Vrlo je teško to nadoknaditi. Takođe, Saša Pavlović je u prvom napadu primio udarac i imao je određene simptome slabog pregleda. Povraćao je na klupi. Do sada smo igrali četiri meča - tri pobjede Zvezde i tri povrijeđena igrača, dva puta je Blažič bio u pitanju. Kao slučajno, ali u košarci ne postoje slučajne povrede", rekao je Vujošević i dodao da je Milutinov pod znakom pitanja za večerašnji susret.

Trener Zvezde Dejan Radonjić je veći dio meča držao Bobana Marjanovića na klupi.

"Nisam odmarao Marjanovića, ne znam zašto ste to pomislili. To je bila naša taktička zamisao, jer je Milan Mačvan igrao centra u Partizanu, pa smo procijenili da bi Bobi imao problema da brani protivnikovu igru „dva na dva“. Zadovoljni smo što smo pobjedom otvorili seriju", kazao je Radonjić.

Drugi meč se igra večeras od 21 sat.

Bonus video: