Odličan start za Budućnost Bemax u Zemunu

0 komentar(a)
Budućnost Bemax, Foto: Filip Roganović
Budućnost Bemax, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.09.2018. 19:58h

Košarkašice Budućnost Bemaxa savladale su beogradski ,,Radivoj Korać” (74:48) u prvom meču međunarodnog prijateljskog turnira ,,Vizura”, koji je juče počeo u Zemunu.

Podgoričane su od starta bile u prednosti, a iako je trener Goran Bošković zbog lakših povreda čuvao Činu Elis i Anđeliku Mitrašinović ,,plave” su bez problema diktirale tempo. ,,Plave” su u drugoj četvrtini prvi put stigle do dvocifrene razlike i od tog trenutka samo uvećavale razliku, koja je u finišu iznosila i 29 razlike (74:45).

Najefikasnija bila je Tamara Kapor sa 14 poena, dok je novi centar ,,vučica” Patricia Bur ubacila 13, uz devet skokova, a dvocifren učinak imale su još Nikolina Babić (12) i Nikolina Džebo (10).

,,Plave” danas (16h) igrati sa Vrbasom, a zatim će u nedjelju odmjeriti snage protiv Šangaja, za koji igra naša najbolja košarkašica Bojana Dubljević.

Nakon turnira u Beogradu, košarkašice Budućnost Bemaxa oputovaće za Mađarsku. Podgoričanke će tokom naredne sedmice igrati protiv Pečuja, Zalaegeršega i Vašaša.

"Ovo je bila prva provjera. Svjesne smo da možemo i moramo bolje, ali svakako da je bilo dobrih stvari. Vjerujem da ćemo iz utakmice djelovati sve bolje. Znale smo da smo kvalitetnije od Beograđanki, ali s obzirom na to da je ovo za nas prva provjera zaista smo dobro trčale, imale agresivnost, tako da moramo biti zadovoljni", istakla je Nikolina Džebo, centar Podgoričanki.

Bonus video: