Duško Ivanović želi iznenađenje protiv CSKA u Moskvi

CSKA čeka Panatinaikos, Fenerbahče protiv Makabija
0 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: Euroleague.net
Duško Ivanović, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 14.04.2015. 13:12h

Četvrtfinalna serija Evrolige košarkaša kreće večeras, a otvoriće je CSKA i Panatinaikos, crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića. Meč se igra u dvorani „USH CSKA”.

Ekipa Dimitrisa Itudisa, dugogodišnjeg pomoćnika u stručnom štabu „zelenih”, apsolutni je favorit. Tradicija je na strani „armejaca”, koji su posljedni meč četvrtfinala na svom terenu izgubili od Olimpijakosa u sezoni 2007/2008. godine. Ova dva rivala u Evropi su se do sada srela 30 puta i rezultat je izjednačen.

"Čeka nas teška serija protiv Panatinaikosa, koji ima dobar sastav. Mi smo u dobrom ritmu, igramo dobro i vjerujem da ćemo uz maksimalnu koncentraciju stići do trijumfa", rekao je Itudis.

Grci dolaze u glavni grad Rusije sa željom da naprave brejk i pokušaju pred svojim navijačima da eliminišu CSKA.

Atinjani znaju kako da igraju protiv Rusa, koje su dobili u finalima 2007. i 2009. godine, kada je osvojena četvrta i peta evropska kruna. U tim mečevima igrao je sadašnji kapiten Dimitris Dijamantidis.

"Domaćin je favorit, dominirao je do sada u Evroligi, ali to ne znači da mi nemamo šansi i da se nećemo boriti", istakao je Nikos Papas, bek Atinjana.

Fenerbahče će pokušati da eliminiše Makabi, aktuelnog prvaka Evrope. Da „žuto-crni” leže Izraelcima, pokazuje podatak da je Makabi dobio posljednjih šest duela.

"Makabi je veoma talentovan tim i pred nama je težak ispit. Prošle godine su iz drugog plana osvojili Evroligu i moramo da se fokusiramo da dobijemo oba meča na svom terenu", istakao je bek domaćina Andre Gaudlok.

Iskusni Devin Smit biće jedan od aduta „ponosa Izraela”.

"Spremni smo za duele koji nas čekaju. Stručni štab je sve pripremio, a na nama je da to sprovedemo na terenu", objasnio je Smit.

Četvrtfinalna serija igra se po sistemu 2-2-1, a na fajnl-for ide ekipa koja prva stigne do tri pobjede. Završni turnir se igra od 15. do 17. maja u Madridu.

Utorak: CSKA - Panatinaikos (19), Fenerbahče - Makabi (20).

Srijeda: Barselona - Olimpijakos (19), Real - Anadolu Efes (21).

Bonus video: