Bez gostujućih navijača na polufinalu Crvena zvezda - Partizan

“Partizan obavještava javnost, a prije svega svoje navijače, da je nakon sastanka bezbjednosti uprava Crvene zvezde objavila i zvaničnu odluku da razmjene karata između klubova neće biti i tako prekršila dogovor koji je ustanovljen na početku sezone ABA lige”, navodi se u saopštenju Partizana
3 komentar(a)
Aleksandar Pavlović, Foto: ABA LIGA
Aleksandar Pavlović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 13.04.2015. 14:44h

Utakmicama polufinala plej-ofa između košarkaša Crvene zvezde i Partizana neće prisustvovati gostujući navijači ni jedne ni druge strane, a “crno-bijeli” su danas optužili “vječitog rivala” da je prekršio dogovor uspostavljen na početku sezone.

Polufinalna serija između Zvezde i Partizana počinje sjutra, igra se na tri pobjede, a “crveno-bijeli” su domaćini u prva dva meča.

Trener Partizana Duško Vujošević podsjetio je ranije danas na konferenciji za novinare da su “vječiti rivali” uspostavili sistem razmjene ulaznica, ali da ima indicija da je Zvezda od te prakse odustala.

Sastanak za bezbjednost uoči utakmica polufinala održan je odmah poslije zajedničke konferencije za novinare obje ekipe, a Partizan je obavijestio javnost o epilogu tog sastanka.

“Partizan obavještava javnost, a prije svega svoje navijače, da je nakon sastanka bezbjednosti uprava Crvene zvezde objavila i zvaničnu odluku da razmjene karata između klubova neće biti i tako prekršila dogovor koji je ustanovljen na početku sezone ABA lige”, navodi se u saopštenju Partizana.

U saopštenju se podsjeća da je na početku sezone, a na insistiranje “crveno-bijelih”, odlučeno da klubovi razmijene 500 karata za mečeve dviju ekipa.

“Smatrali smo da razmena 500 karata relaksira odnose između navijačkih grupa, poboljšava odnose dva kluba i uvodi derbi sa prisustvom navijača oba tima u oblik košarkaške svetkovine. Ovakva odluka je jedan u nizu psiholoških šokova kojima pokušavaju da nas destabilizuju i uplaše”, dodaje se u saopštenju Partizana.

“Sigurna posljedica takve odluke je da na utakmicama u kojima će Partizan biti domaćin ni jedan navijač Crvene zvezde, čak i uz pomoć bilo kakve sile, neće ući u dvoranu”, zaključuje se u saopštenju.

Prva utakmica polufinala plej-ofa između Zvezde i Partizana igra se sjutra od 21 u “Pioniru”.

Bonus video: