Vujošević: Pobjeđivali smo i veće ekipe od Zvezde

„Partizan je svoju istoriju već napisao, pobjeđivao je i veće klubove od Zvezde na gostujućem terenu i nećemo se uplašiti ako sala bude ispunjena samo navijačima Zvezde“, rekao je Vujošević
4 komentar(a)
Duško Vujošević i Dragan Milosavljević, Foto: ABA LIGA
Duško Vujošević i Dragan Milosavljević, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 13.04.2015. 11:47h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Crvena zvezda blagi favorit u predstojećoj polufinalnoj seriji ABA lige, ali je i upozorio da nije pristojno prijetiti „crno-bijelima“.

„Najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu, jer derbi predstavlja dio tradicije ovog grada, a tradicija je ljepota koja se čuva. Zvezda je blagi favorit, ali kad je sport u pitanju prijetiti Partizanu i tvrditi da će sljedeće godine da se igra Evoliga nije pristojno. To se ne radi. Daćemo svi sve od sebe i vidjećemo koji će efekti biti“, rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana i Zvezde u utorak igraju prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige. Serija se igra do tri pobjede, a Zvezda je domaćin u prva dva meča.

„Igranje na tri dobijene utakmice smanjuje efekat nekog velikog iznenađenja i sigurno da je taj sistem pravedniji nego da se igra samo fajnl-for i da se ogroman ulog stavlja u jednu utakmicu“, kazao je Vujošević.

„Dobro se poznajemo, imamo dovoljno iskustava da ne pravimo iznenađenja koja bi bila veća za nas nego za protivnika. Očekujem da uslovi za igru budu regularni i da kad počne utakmica najvažniji faktor budu igrači. Ko ima raspoloženije igrače pobediće“, dodao je Vujošević.

Trener Partizana je podsjetio da se njegova ekipa ove sezone suočavala sa velikim problemima, ali i ocijenio da su ovogodišnji rezultati Zvezde za veliki respekt.

„Uradli smo više nego što su neki očekivali. Možda bi neko bio zadovoljan i ovim, ali mi nismo. Idemo u te utakmice da damo svoj maksimum i da u davanju najboljeg od sebe budemo savršeni“, kazao je Vujošević i dodao da su svi igrači spremni.

Vujošević je rekao i da je imao dilemu da li da dođe na zajedničku konerenciju za novinare zbog termina i konferencije i sastanka za bezbjednost na kojem će se raspravljati o razmjeni ulaznica za te mečeve.

„Na insistiranje Zvezde se tražilo da dođe do razmjene karata, saglasili smo se da to bude 500. Po svim indikacijama, po tome što je sektor gdje su navijači Partizana dijeljen navijačima Zvezde, čini se da će se od te prakse odustati. Ne smatram da je to korektan gest, gest koji vraća u normalu ove susrete", rekao je Vujošević.

„Partizan je svoju istoriju već napisao, pobjeđivao je i veće klubove od Zvezde na gostujućem terenu i nećemo se uplašiti ako sala bude ispunjena samo navijačima Zvezde“, dodao je Vujošević.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević rekao je da očekuje teške utakmice, jer je i ulog veliki.

„Očekuje nas velika borba, veliki ulog. Crvena zvezda je odlična ekipa koja igra sjajno cijele sezone, ali mislim da smo podigli nivo igre, vidjećemo koliko možemo do kraja. Neće biti mnogo razlike u odnosu na dosadašnje susrete“, kazao je Milosavljević.

Prvi meč polufinala između Partizana i Zvezde igra se u utorak u 21 čas u „Pioniru“.

Bonus video: