Fernandez: ABA liga će imati dva predstavnika u Evroligi

"Ništa nije izmijenjeno kad je riječ o broju učesnika iz ABA lige u Evroligi, a to znači da će ona i dalje imati dva predstavnika u ovom takmičenju, kao što je i predviđeno", rekao je Fernandez za Kurir.
5 komentar(a)
Košarka
Košarka
Ažurirano: 11.04.2015. 10:14h

ABA liga neće u narednoj sezoni izgubiti jednog predstavnika u elitnom klupskom takmičenju, kako se spekulisalo nakon sastanka u Ženevi.

Ovo je danas potvrdio portparol Evrolige Dijego Fernandez.

"Ništa nije izmijenjeno kad je riječ o broju učesnika iz ABA lige u Evroligi, a to znači da će ona i dalje imati dva predstavnika u ovom takmičenju, kao što je i predviđeno. To je određeno na sastanku EKO prošlog jula i u vezi s tim se ništa neće mijenjati za sezonu 2015/2016. Sve ostalo što se pojavilo nije tačno", rekao je Fernandez za Kurir.

On je dodao da odnosi između Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i ULEB-a nisu najbolji, napominjući da vjeruje da će obje organizacije na kraju naći zajedničko rješenje u interesu košarke.

"Tačno je da je došlo do neslaganja oko kalendara kad bi reprezentacije trebalo da igraju kvalifikacije i na koji način da se ovim obavezama priključe košarkaši. Ipak, vjerujem da ćemo i po tom pitanju naći najbolje rješenje", zaključio je Fernandez.

Još nije poznato u kakvom formatu će se igrati Evroliga, a čelnici FIBA najavili su da će kazniti sve nacionalne saveze čiji klubovi budu učestvovali u takmičenjima koje ona ne priznaje, a takav slučaj je i sa regionalnom Jadranskom ligom.

Bonus video: