CSKA prva do tri pobjede, Barselona bolja od Bajerna, PAO ubjedljiv

Maksimalan učinak "armejci" su zadržali pobjedom nad Darušafakom u Moskvi 79:75
0 komentar(a)
tomić, Foto: Euroleague
tomić, Foto: Euroleague
Ažurirano: 18.10.2018. 21:25h

Mnogo teže nego što se očekivalo, košarkaši CSKA opravdali su ulogu protiv Darušafake (79:75) i postali prva ekipa koja je upisala sve tri pobjede na startu Evrolige

Na kraju prvog dijela gosti iz Instanbula imali su sedam poena prednosti, do bi Moskovljani tek u nastavku pohvatali konce igre u napadu, pa su relativno brzo napravili preokret i u 32. minutu otišali na 60:48.

Do kraja je Darušafaka prijetila, imala i šansu za izjednačenje u posljednjem minutu, ali ''armejci" došli do treće pobjede.

Danijel Haket je bio najbolji sa 14 poena, u timu Darušafake dominantan Majkl Erik sa 15 poena i 11 skokova.

Bajern Dejana Radonjića je izgubio od Barselone u gostima 83:73.

Barselona je držala sve u svojim rukama tokom cijele utakmice, Bavarci su prijetili samo na pomemte.

Ante Tomić predvodio je Barsu sa 18 poena, u ekipi iz Minhena izdvojili su se Maodo Lo sa 16 i Vladimir Lučić sa 12 poena.

Panatinaikos je bio ubjedljiv protiv Gran Kanarije - 102:87.

Rezultatske neizvjesnosti nije bilo nijednog trenutka, Pao je dominirao od početka do kraja, a kada je razliku podigao na 20 poena, samo je rutinski održavao prednost.

Po drugi put u sezoni jedan tim probio je "stotku" što takođe govori o nadmoći "zelenih" u večerašnjem meču. Lengford je predvodio Atinjane sa 16 poena, pratio ga je Papapetru sa 15. Na drugoj strani Erikson i Evans upisali su po 15 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Bonus video: