Prvi trofej Duška Ivanovića u Panatinaikosu

PAO je ranije eliminisao velike rivale PAOK i Olimpijakos, pa u finalu nije imao problema protiv nedoraslog Apolona (68:53).
65 pregleda 0 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: REUTERS
Duško Ivanović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.04.2015. 11:13h

Bez obzira u kom klubu je radio, Duško Ivanović je čelnike i navijače navikao na osvajanje pehara. Ništa se nije promijenilo ni kada je preuzeo Panatinaikos. Crnogorski stručnjak je „zelenima” donio 16. trofej nacionalnog kupa, a 57. ukupno u klupskoj istoriji, čime je najavljena uspješna sezona.

PAO je ranije eliminisao velike rivale PAOK i Olimpijakos, pa u finalu nije imao problema protiv nedoraslog Apolona (68:53). Sve je riješeno do poluvremena, kada je Panatinaikos stekao 19 poena prednosti (39:20). Ivanović je odlučio da odmori neke od ključnih igrača. Tako uopšte u timu nisu bili Janis Blums, Gani Laval i Demarkus Nelson, koje je odmarao za četvrtak i ključan meč za plasman u četvrtfinale Evrolige protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Šansu su dobile nade Panatinaikosa Mihalis Loncis, Vasilis Harambopulos, Jorgos Diamantakos i Lefteris Bohoridis.

"Apolon ima dobar tim i igra dobru košarku, a mi smo pobijedili jer smo igrali jako dobru odbranu tokom čitavog meča. Ovo je prvi trofej za mene u Grčkoj, a za Panatinaikos još jedan u nizu. Ova pobjeda će nam dati potrebno samopouzdanje za naredne utakmice u Evroligi", istakao je Ivanović.

Priliku da osvoje trofej dobili su neki novi „klinci”.

"Došao sam ovdje da radim na novom projektu i razvijanju mladih igrača. Do sada u šampionatu sam koristio ove igrače, tako da oni mogu da steknu samopouzdanje i da bude još bolji u budućnosti. Ne treba zaboraviti da je protiv Olimpijakosa bilo dosta mladih igrača u našoj postavi. Volim da radim sa mladim košarkašima koji imaju potencijal", zaključio je Ivanović.

Centar Panatinaikosa Lukas Mavrokefalidis je sa 13 poena i sedam skokova bio najbolji akter finala, pa mu je pripala nagrada za MVP igrača.

Bonus video: