Lisac: Prioritet nam je organizacija plej-ofa

"Vjerovatno će na kraju sezone biti i jasnija situacija na relaciji ULEB - Evroliga", objasnio generalni menadžer regionalnog takmičenja
2 komentar(a)
Roman Lisac, Foto: Abaliga.com
Roman Lisac, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 27.03.2015. 21:06h

Čelnicima ABA lige u ovom trenutku najvažnije je da na pravi način krunišu sezonu, odnosno da plej-of regionalne lige privedu kraju, a priče o tome kako će FIBA pod svoje okrilje da vrati najvažnije evropska klupska takmičenja i time baci u drugi plan ovo takmičenje, smatraju štetnim za košarku na ovim prostorima.

Generalni menadžer regionalne lige Roman Lisac u razgovoru za „Mozzart Sport” kaže da se stvara nepotrebna nervoza među klubovima u najvažnijem dijelu sezone, ali da to neće poremetiti zacrtane planove.

“Mi se spremamo za plej-of. Nema bure, nama je bonaca. Sada nam je potreban mir, a ne nervoza među klubovima, sudijama i u cijeloj ligi. Apsolutni prioritet nam je organizacija doigravanja koja predstavlja krunu sezone. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa klubovima koji će se boriti za trofej i svi se spremamo za plej-of sa željom da to budu praznici košarke, da sve protekne u fer i sportskoj borbi. To je sada apsolutni prioritet“, rekao je Lisac za „Mozzart Sport”.

„Blic” je objavio da su predstavnici FIBA razgovorali sa najvećim evropskim klubovima, kao i nacionalnim savezima i dobili podršku za svoj plan.

„I ja sam razgovarao sa predstavnicima najvećih evropskih klubova i niko nema takve informacije. Stvari o kojima se priča u posljednje vrijeme su previše ozbiljne da bi se saznavale iz novina. Takav način komunikacije ne dolikuje situaciji... Ali, ponavljam nama je sada plej-of prioritet i jedini fokus“.

On je dodao da su zahtjevi za promjene, odnosno neke modifikacije u regionalnoj ligi opravdani i najavio da će se o tome razgovarati na kraju sezone.

“Apsolutno sam za to da napravimo neke modifikacije. Planiramo da sjednemo na kraju sezone sa predstavnicima klubova koji su već sada vlasnici 80 odsto lige. Zajedno ćemo da napravimo plan, do tada će biti i nekih novih prijedloga. Sve je stvar razgovora i pregovora. Ništa se ne može na silu. Uostalom klubovi su ti koji su zahtijevali uvođenje plej-ofa. Naravno, vjerovatno će na kraju sezone biti i jasnija situacija na relaciji ULEB - Evroliga, pa ćemo onda otvoreno razgovarati i videti šta je u interesu klubova. To je jedini ispravni put”, zaključio je Lisac.

Bonus video: