Milvoki bolji od Indijane

Milvoki je izjednačio broj pobjeda i poraza (36), dok su Pejsersi doživjeli 41. poraz, a imaju i 31 pobjedu.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ersan Iljasova, Foto: Beta/AP
Ersan Iljasova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.03.2015. 07:43h

Milvoki je kod kuće savladao Indijanu 111:107, u jedinoj utakmici NBA lige koja je odigrana u noći između četvrtka i petka po našem vremenu.

Domaćin je poslije prve četvrtine imao čak 19 poena prednosti (34:15). Indijana je, međutim, do kraja uspjela da se vrati u meč, ali ne i da preokrene rezultat.

Pejsersi su imali posljednji napad na utakmici, Džordž Hil je 1,9 sekundi prije kraja meča šutirao za tri poena i za produžetak, ali nije pogodio.

"To vjerovatno bio najbolji šut na utakmici, ali je rezultat bio najgori", rekao je Hil poslije meča.

Ersan Iljasova je predvodio Milvoki sa 34 poena (od čega čak 17 u prvoj četvrtini, više nego svi u Indijani zajedno - 15), što je njegov rekord karijere u NBA, a pogodio je 12 od 14 šuteva iz igre, pri čemu pet od šest trojki.

Kris Midlton je dodao 17 poena a Janis Adetokumpo 16.

U poraženom timu najbolji je bio Si Džej Votson sa 23 koša, te po sedam skokova i asistencija, a više koševa su postigli Si Džej Majls (26) i Džordž Hil (23).

Milvoki je ovom pobjedom praktično obezbijedio plasman u plej-of pošto deset utakmica prije kraja ligaškog dijela šampionata ima polovičan učinak: 36 pobjeda i isto toliko poraza. Sa takvim učinkom Milvoki se nalazi na 6. mjestu Istočne konferencije.

Pejsersi su doživjeli 41. poraz, a imaju i 31 pobjedu.

Bonus video: