Dvije brojke i Džikićev monolog otkrivaju uzroke ubjedljivog poraza Budućnosti u derbiju

Tek je početak sezone, potrebno je još mnogo utakmica da se donese sud, ali Erl Klark, Koti Klark i Edvin Džekson nisu još nikoga ubijedili da su pojačanja
68 pregleda 25 komentar(a)
budućnost zvezda, Foto: Savo Prelević
budućnost zvezda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2018. 07:54h

Novi duel sa Crvenom zvezdom, novi potop i poraz za veliku brigu, ne samo pred početak Evrolige, već za ambicije u cijeloj sezoni - u prepunoj „Morači“, košarkaši Budućnost Volija su drugi put u 14 dana odigrali katastrofalno protiv Beograđana i doživjeli debakl (71:87).

Tek je početak sezone, potrebno je još mnogo utakmica da se donese sud, ali Erl Klark, Koti Klark i Edvin Džekson nisu još nikoga ubijedili da su pojačanja.

Ni za ABA ligu, a ne za elitno takmičenje. Ni Alen Omić nije oduševio, a samo je defanzivni „specijalac” Eron Kraft pokazao zašto je doveden. U sivilo se utopio i lider tima Nemanja Gordić...

Košarka je sport u kome statistika može da pokaže gotovo sve dobre ili loše strane.

Dvije brojke "otkrivaju" mnogo toga o igri Budućnosti.

Prva - 20 posto bio je procenat šuta Budućnosti iz igre u prvih 16 minuta, jer je pogođeno svega pet od 25 pokušaja. Podbacili su Gordić (6-0), Erl Klark (6-1), Džekson (3-0)... Crvena zvezda je za isto vrijeme imala jednak broj šuteva, ali je pogodila 10 više.

Druga se odnosi na učinak novih igrača - 46 poena manje su dali igrači koji su ovog ljeta stigli u Podgoricu od pojačanja Crvene zvezde, 33 u odnosu na 79!

Samo je Alen Omić bio dvocifren (11), Eron Kraft i Erl Klark su dali po osam koševa, Edvin Džekson šest, a Koti Klark nijedan.

Na drugoj strani je Stratos Perperoglu ubacio 20, Maik Cirbes 19, Bili Beron 15, Majkl Odžo 11, Džo Reglend osam (uz 11 asistencija), a Muhamed Faje šest.

Kada se toma doda ono što ne piše u statistici, a o čemu je i Aleksandar Džikić govorio sinoć na pres konferenciji ("Najviše mi je žao što se nismo borili, imam osjećaj da smo izašli na teren i nismo dali sve. Razgovaraćemo, ili će se promijeniti ili će biti promjena. Ne traži niko da budemo najbolji tim, ali džaba talenat i kvalitet, ako nećeš da se boriš 100 posto"), onda je ubjedljiv poraz logičan ishod...

Bonus video: