Na krilima navijača stigli do Superlige

Često se dešavalo da dvorana ne može da primi sve one koji su željeli da gledaju utakmice Ibra u Rožajama
160 pregleda 3 komentar(a)
Ami Hot, Foto: KK Ibar
Ami Hot, Foto: KK Ibar
Ažurirano: 26.03.2015. 11:06h

Sportsko Rožaje živi najljepši san - košarkaši Ibra su prvi put u istoriji uspjeli da se plasiraju u Superligu. Da je rezultat za poštovanje, pokazuje i podatak da su u elitni rang ušli u sezoni 2011/2012. godine i za tri sezone su od „davljenika” izrasli u respektabilan klub.

Od starta sezone su najavljivali visoke ambicije, koje su potvrđene trijumfom u posljednjem kolu protiv Lovćena pred svojim navijačima. Dvorana pod „Bandžovim brdom” je bila mala da primi sve one koji su željeli da proslave osvajanje 4. mjesta i ulazak u Superligu.

"Ovo je najveći uspjeh u istoriji ekipnog sporta u Rožajama. Napravili smo fenomenalan rezultat plasmanom u Superligu, a to nam je bio i primarni cilj kada je krenula sezona. Sada se, međutim, nećemo opustiti. Odradićemo i ostatak sezone maksimalno angažovano kao i do sada i pokušaćemo da se umiješamo u borbu za prva četiri mjesta, koja donose plasman u plej-of. Ako bi nam to pošlo za rukom, to bi bilo ostvarenje sna", kaže za „Vijesti” Amin Hot, jedan od najboljih igrača Ibra.

Superliga donosi još 10 jakih mečeva, ali i priliku Rožajcima za još veću afirmaciju.

"Od nas se sada očekuje da nastavimo sa dobrim igrama, to očekuje i naša publika, koja je uvijek bila naš šesti igrač, pogotovo u posljednja dva meča. Zbog toga smo im možda i dužni da pokušamo da ostvarimo još neku pobjedu i da u Rožajama napravimo košarkaški spektakl. U Superligu ulazimo bez rezultatskog imperativa i možda je to naša šansa. Nema sumnje da će svaki igrač dati sve od sebe da izborimo plasman u plej-of. Prvi preduslov za dobar rezultat bio je da se napravi prava atmosfera u svlačionici, a to je pošlo za rukom iskusnom stručnjaku Draganu Kostiću".

"Glavni razloga za ovako dobre rezultate je što trener Kostić odlično radi i što svi dišemo kao jedan. Za to smo nagrađeni ulaskom u Superligu, a moram da kažem da je i uprava pogodila sa pojačanjima, Ivanom Zejakom i ostalima. Možemo se pohvaliti da je Rožaje jedini grad u Crnoj Gori koji ima ovako dobru atmosferu na tribinama i sigurno da imamo najbolje navijače. Često se dešavalo da dvorana ne može da primi sve one koji su željeli da gledaju naše mečeve. Imamo daleko manji budžet nego ostale tri ekipe koje su se plasirale u Superligu, ali smo i sa tako skromnim sredstvima pokazali da možemo da igramo sa svima".

Hot se ljetos vratio u rodni grad sa ambicijom da se „razdrma” grad.

"Kada sam se dogovorao sa predsjednikom kluba Izetom Bralićem da se vratim u rodni grad, željeli smo da napravimo nešto veliko. Brzo smo našli zajednički jezik, ambicije su nam se poklopile i dao sam sve od sebe da dođemo do što boljeg rezultata. Ponosan sam i na grad, koji se praktično digao na noge, klub, upravu, saigrače i navijače, ovo je naš zajednički uspjeh".

Ono što je sigurno jeste da će 22-godišnji košarkaš do kraja sezone ostati u Ibru, a potom su sve opcije otvorene.

"Zasada mi je želja da ovu sezonu privedemo kraju na pravi način. Imam i sada neke ponude, ali o tome je još rano razmišljati. Ne isključujem ni mogućnost da ostanem u Ibru. Imam neke želje i ako se one ostvare i ako se bude igrala neka jača liga, lako se može desiti da ostanem u Rožajama", zaključio je Hot, koji je u Erste ligi imao prosjek od 13,9 poena, tri skoka, 3,7 asistencija i 1,9 ukradenih lopti po meču.

Predsjednik Bralić velika podrška timu

Iako nije na terenu učestvovao u velikom uspjehu, jedan čovjek ima velike zasluge za uspon Ibra, kaže Hot. Riječ je o predsjedniku kluba Izetu Braliću.

"Velike zasluge za ovosezonske dobre igre Ibra ima i predsjednika Bralić, koji je bio maksimalno posvećen i profesionalan u izvršavanju svega ono što se sa igračima dogovorio. Uvijek nam je bio oslonac, izlazio nam je u susret u svakom trenutku i davao nam je maksimalnu podršku. Jednostavno, čast je sarađivati sa takvim čovjekom", objasnio je Hot.

Bonus video: