Evropska elita opet u Podgorici

Prvi put Budućnost će igrati u novom formatu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, čak 15 najboljih ekipa Starog kontinenta prodefilovaće “Moračom”.
121 pregleda 1 komentar(a)
KK Budućnost VOLI poster
KK Budućnost VOLI poster
Ažurirano: 12.10.2018. 08:35h

Puno je važnih datuma u istoriji Košarkaškog kluba Budućnost - kada su igrane kvalifikacije za ulazak u Prvu Jugoslovensku ligu, kada je izboren nastup u eliti, kada je osvojen prvi pa drugi Kup Jugoslavije, kada je prišivena prva šampionska zvjezdica, kada je prvi put izboreno učešće u Evroligi, kada je osvojena prva titula u ABA ligi...

Činjenica da je od posljednjeg nastupa u Evroligi prošlo 15 godina, govori i da je početak ovogodišnjeg ciklusa veoma značajan datum - prvi put Budućnost će igrati u novom formatu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, čak 15 najboljih ekipa Starog kontinenta prodefilovaće “Moračom”.

Koliko će od njih gostovanje u Podgorici pamtiti po ne baš dobrom rezultatu ostaje da se vidi, ali na izabranicima Aleksandra Džikića je da im posao znatno otežaju. To će učiniti samo ako na svakom meču daju i više od 100 odsto mogućnosti, ako - kako kaže legendarni Željko Obradović - uvjere navijače da su pružili sve od sebe.

Sve od sebe treba da pruži i druga strana, navijači sada imaju priliku da pokažu da su u rangu njihovih prethodnika iz nekih romantičarskih vremena koji su punili “Moraču” i dva sata prije meča, kada se dim mogao rezati nožem, a jedna stolica često bila dovoljna za dvoje...

Da pokažu da su pravi nasljednici mladića i djevojaka koji su stajali na crvenim stolicama iza koša kada je Budućnost ponosno ušla i u Prvu ligu, i u za tu priliku otvoreni Sportski centar “Morača”.

Renovirana “Morača” će opet ugostiti evropsku elitu, standardi su podignuti na veći nivo, neophodan za tako kvalitetno takmičenje, ali jedna stvar ne bi smjela da se promijeni - ljubav prema plavo-bijeloj boji privilegija je koja treba da traje vječno.

Bonus video: