Jovović: Vjerujem da će igrači biti pravi i da ćemo trijumfovati

56 pregleda 22 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 21.03.2015. 13:33h

Sve ono što su košarkaši Budućnost Volija uraili u prethodnih 25 kola se zaboravlja. Praktično cijela sezone staje u nedjeljnih 40 minuta protiv Partizana.

Pobjeda donosi drugo mjesto pred plej-of i prednost domaćeg terena, a poraz, o kome niko ne razmišlja, najvjerovatnije poziciju četiri i polufinalni duel sa Crvenom zvezdom.

Ekipa se, koliko je to bilo moguće, u miru pripremala prethodnih sedam dana za važan duel i spremna dočekuje okršaj sa „crno-bijelima“.

"Već se pet, šest dana priča o prestojećem meču sa Partizanom. Posljednje kolo u regularnom dijelu sezone. Dosta veliki ulog, u smislu što boljeg plasmana pred plej-of. Očekuje nas pravi derbi i nadam se da će publika u Podgorici uživati u pravoj borbi dva kvalitetna tima, dva motivisana tima i da će pobijedi bolji. Punih 25 kola se nalazimo na poziciji broj dva, u nekoj fazi sezone, izgledalo je da je ta pozicija obezbjeđena, ali smo nekim rezultatima kao što su porazi od Crvene zvezde i Metalca košem uz dodatno u posljednjoj sekundi je to zakomplikovali. Raduje nas činjenica što imamo priliku da u posljednjem kolu, protiv direktnog konkurenta zadržimo tu poziciju. Bićemo spremni, vjerujem da će igrači biti pravi i da ćemo trijumfovati u tom duelu. Mi timski moramo da odigramo sjajno, ali nam je potreban i dodatni impuls od pojedinih igrača”, rekao je Igor Jovović, šef stručnog štaba Budućnost Volija.

Mladi trener nije želio da se previše bavi pričom oko sukoba Duška Vujoševića i Aleksandra Pavlovića.

“To su neke interne stvari kluba. Ono što je evidentno je, da i ako je bilo problema, da su oni izglađeni. Te situacije će dodatno da mobilišu njihov tim. Podići će mobilnost kod svih igrača, ponavljam, ukoliko je došlo do nekog problema. Nismo se previše bavili tom problematikom, više smo koncentrisani na neke detalje koje treba da sprovedemo u nedjelju veče na terenu da bi bili dovoljno dobri da pobijedimo”.

Dosta pažnje u pripremi meča igrači i stručni štab Budućnost Volija posvetili su novom članu Partizana, američkom plejmejkeru Džošu Akojonu.

“Radi se o odličnom napadaču, i mnogo bi nam lakše bilo da on nije tu. Ima izuzetno brz šut, daće im potrebnu širinu koju nijeus imali u toku sezone. Međutim, neće ni njemu biti lako, jer smo mi jedna ekipa koja igra dosta tvrdo u Podgorici. Znamo šta su mu prednosti, a šta mane. Dosta toga će zavisiti od njega. Međutim, ne treba zapostaviti ni individualni kvaliteti Milana Mačvana, Pavlovića, koji je igrao u NBA ligi, Dragana Milosavljevića, Eda Murića, Nikole Milutinova... Partizan je jedan jako izbalansiran tim koji nije slučajno povezao 12 trijumfa”.

Da mu je neko prije starta sezone ponudio da o drugom mjestu odlučuje meč posljednjeg kola protiv Partizana u “Morači”, Jovović kaže da bi objeručke prihvatio.

“Mi smo u psihološkoj prednosti, jer smo prolaskom u plej-of napravili ogromnu stvar. Sve što dalje napravimo biće nešto još veće za klub, igrače, stručni štab, grad... Fenomenalna je situacija da trijumfom protiv Partizana obezbijedimo drugu poziciju. Svjesni smo da nam i drugo mjesto ne garantuje ništa, da tek nakon toga kreću prave borbe. Sve kreće od nule i ako budemo četvrti, i tim koji bude najbolje tempirao formu za taj dio prvenstva, imaće na kraju čemu da se raduje”.

Centar Bojan Subotić sa puno respekta priča o Beograđanima, ali vjeruje da uz pomoć sa tribina on i saigrači mogu do pobjede.

“Partizan je u jako dobroj formi. Neće biti lako, jer cijela liga zna da si oni najbolji u ofanzivnom skoku i tranzicionoj igri. Ako uspijemo da zatvorimo ta dva segmenta njihove igre, onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu. I mi smo u dobrom ritmu, dobro smo trenirali cijele sedmice, i mislim da je to preduslov za dobru igru u nedjelju. Znači prednost domaćeg terena, sala će biti puna. Navijači će dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu. Ako budemo igrali sa velikom željom i agresivnošću onda možemo slaviti protiv Partizana”, zaključio je Subotić.

Bonus video: