Vujošević: Problem sa Pavlovićem je interna stvar kluba

0 komentar(a)
Aleksandar Pavlović, Foto: ABA LIGA
Aleksandar Pavlović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 20.03.2015. 13:01h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević potvrdio je danas da je bilo sukoba sa igračem Aleksandrom Pavlovićem i najavio da će se taj problem riješiti u najboljem interesu kluba.

"To je interna stvar. Nije za neku veliku priču. Svaki tim ima svoj život i dinamiku. Svako svojom reakcijom mora da vodi računa da ne remeti timski duh i disciplinu", rekao je Vujošević na veoma posjećenoj konferenciji za novinare u Pioniru.

Blic je danas objavio da će Partizan u odlučujući duel za drugo mjesto u ligaškom dijelu ABA lige protiv Budućnosti, u nedjelju u Podgorici, ući oslabljen neigranjem ponajboljeg igrača Aleksandra Pavlovića.

Naime, kako je objavio Blic, nakon što su tri prvotimca riješila da se ne povinuju zahtjevu trenera Duška Vujoševića da se trening održi u ranu zoru, jedan od njih, ljubimac "grobara" Pavlović, odlučio je da više ne nastupa za beogradske crno-bijele.

Blic navodi da su sinoćnji trening propustili Edo Murić, Milan Mačvan i Pavlović, nezadovoljni stanjem u klubu, prije svega odnosom trenera Vujoševića prema njima.

"Problem je nastao poslije poraza u prekjučerašnjoj prijateljskoj utakmici sa Mega Leksom, jer je trener Duško Vujošević zakazao trening za četvrtak - u šest sati ujutro. Pomenuti trio je napomenuo tada da neće doći na taj trening, a potom su isključili mobilne telefone i nisu se pojavili - ni na večernjem treningu", navodi se u tekstu.

Mega je pobijedila u tom duelu, a Vujošević nije bio zadovoljan odnosom igrača na tom meču.

"Činjenica je da je Mega tu utakmicu zasluženo dobila, a pobjedu su donijeli momci koji su 1995. godište. Odnos pojedinih igrača nije bio dobar, proizvod je poraz i to poraz kada se pripremamo za važnu utakmicu... Došlo je do tenzija, problema. Vidjećemo kako će da se riješi, a riješiće se u interesu tima", kazao je Vujošević.

"Svako ima svoj način vaspitanja i rada sa ekipom. Poslije utakmice je održan kazneni trening, to je moj način vaspitanja, ja ne kažnjavam finansijski. Bio je u šest ujutru i to je tačno... Priče da su Edo Murić i Milan Mačvan bojkotovali večernji trening, da jutros nije održan trening... Pa, nemamo svaki dan dva treninga", naveo je Vujošević.

Blic piše da je Pavlović, koji se nakon velikih javnih apela "grobara" vratio među crno-bijele tokom sezone, odlučio da više ne igra za Partizan, o čemu je obavijestio upravu kluba. Ta odluka je, po svoj prilici, donesena poslije prespavane noći, ali ostaje mogućnost da će se, zarad "mira u (crno-bijeloj) porodici", pronaći neko rješenje, navodi beogradski list.

Blic saznaje da će se Murić i Mačvan vratiti svojim obavezama, ali da sa Sašom Pavlovićem stvari izgleda stoje drugačije.

"Šta će biti sa Pavlovićem vidjećemo. To je naša interna stvar, uradićemo ono sto je najbolje za tim. Nikome nećemo da dozvolimo da rusi tim, ali ćemo svakom dati šansu da ispravi grešku", zaključio je Vujošević.

Ko pobijedi u nedjeljnom duelu u "Morači", definitivno će izbjeći prvoplasiranu Crvenu zvezdu u polufinalu ABA lige, a to bi moglo da bude važno - jer samo finalisti regionalnog takmičenja idu u Evroligu. Poslije 25 kola Partizan i Budućnost imaju po 18 pobjeda i sedam poraza.

Vujošević: Ni pobjeda u Podgorici ne garantuje Evroligu

Duško Vujošević kaže da ni pobjeda njegove ekipe protiv Budućnosti i osvajanje drugog mjesta nisu garancija da će crno-bijeli lakše proći u finale Jadranske lige.

"Budućnost je ove godine napravila veoma dobar tim, jedan zdrav klub koji ima mogućnosti srazmjerne ambijacama. Opravdano imaju ambicije da dođu do Evrolige. Ja njihove ambicije potpuno razumijem i smatram opravdanim. Što crnogorska košarka ne bi imala predstavnika u Evroligi", rekao je Vujošević.

"Velika je prednost domaćeg terena u doigravanju i sigurno da će i igrači Budućnosti uraditi sve što je u njihovoj moći da odigraju na pravi način. Veliki je značaj utakmice, potrebno je sad izdražati pritisak", dodao je Vujošević.

Trener Partizana smatra da je drugo mjesto bitno za lakši nastavak posla .

"Ali i ako završimo kao drugi neće biti lako sa Cedevitom (u polufinalu)", dodao je trener Partizana.

Vujošević je naveo da je najvažnije da meč u Podgorici bude regularan, odnosno da "ne bude stvari van terena koje će uticati na igru".

Bonus video: