Jovović: Dobra igra samo u prvoj četvrtini

13 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: FoNet
Igor Jovović, Foto: FoNet
Ažurirano: 15.03.2015. 19:32h

Budućnost Voli nije uspjela da se revanšira Cedeviti za poraz u „Morači“, pa će za sedam dana protiv Partizana morati da potvrdi drugo mjesto.

U slučaju poraza protiv „crno-bijelih“ i slavlja Zagrepčana u Solnoku, „plavi“ bi bili četvrti.

“Cedevita je zasluženo slavila. Mi smo u prvoj četvrtini igrali na način na koji smo se spremali. Nakon toga je rupa koja se dogodila u drugoj četvrtini odlučila pobjednika. Imali smo velikih problema sa Mirom Bilanom. U drugom poluvremenu iz ne neke blistave igre došli smo u šansu da utakmicu odvedemo na našu stranu. Međutim, imali smo 10 promašenih slobodnih bacanja, od čega su neka bila u ključnim trenucima. Uz to smo neke lopte predali u ruke protivniku i primili neke koševe u zadnjim stotinkama. U narednim utakmicama moramo igrati značajno bolje. Sada su ostale četiri ekipe koje su najviše pokazale u toku čitave sezone i detalji će odlučivati pobjednika", izjavio je trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Centar Bojan Subotić je priznao da je talentovani Karlo Žganec bio iznenađenje za njega i isagrače.

"Mi smo se dobro spremali. Nadali smo se potajno da možemo dobiti, ali nismo dobro odigrali. Prvenstveno su nas porazili u skoku i u ničijim loptama. Imamo sada sedam dana, ništa još nije izgubljeno i nadam se da ćemo odigrati dobro protiv Partizana. Karla Žganeca nismo očekivali u sastavu, to smo saznali tek prije utakmice, ali dečko je stvarno odigrao odlično”, riječi su Subotića.

Jasmin Repeša, strateg domaćina, bio je zadovoljan igrom i pobjedom svog tima.

„Čestitam igračima na solidno odigranoj utakmici i apsolutno zasluženoj pobjedi protiv ekipe koja se zajedno sa nama bori za što viši plasman pred početak plej-ofa. Uoči ove utakmice imali smo teško gostovanje i dalek put, a imali smo i problema sa bolešću pa nismo imali u sastavu Stanka Baraća i Marija Delaša. Žganecu bih dao velike komplimente, odigrao je fantastično, borbeno i kvalitetno. On je borben i koncentrisan uvijek, ali sada je odigrao zaista kvalitetno. Ne samo što je poentirao, uvijek je bio na pravom mjestu, u prenosu lopte, poentiranju, uzimanju šuteva”.

Žganec, uz Mira Bilana junak pobjede, bio je zadovoljan nakon meča.

"Najvažnije je da smo pobijedili. Ušli smo malo nervozno, imali smo crnih rupa pred kraj prve četvrtine, ali smo u drugoj odigrali kako možemo. Odigrali smo sa puno energije, tu smo napravili razliku koju smo u drugom poluvremenu uglavnom održavali i mislim da smo zasluženo pobijedili. Mislim da su danas svi dali doprinos. U zadnjih nekoliko utakmica smo bili u crnoj rupi, ali s utakmicom u Zadru i ovom pobjedom smo izašli iz nje“, objasnio je Žganec.

Bonus video: