Lisac za "Vijesti": Klubovi su nas osnovali, samo oni mogu da nas gase

5 komentar(a)
Roman Lisac, Foto: Abaliga.com
Roman Lisac, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 09.03.2015. 16:49h

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac optužio je Fibu da je napravila veliku grešku na jučerašnjem sastanku u Mihnenu, ali i da regionalno takmičenje može da ugasi samo onaj ko ga je i osnovao. U ovom slučaju, to su klubovi...

Fiba je juče najavila da od kraja naredne sezone neće priznavati ABA ligu...

"Koliko mi znamo, na Bordu Fiba nije bilo nikakvog glasanja. Bitno je da se naglasi da je FIBA tom odlukom napravila veliku grešku, ali i da to ne utiče na nas. Mi smo i prije priznanja od strane FIBA devet godina normalno funkcionisali, ne vidim razlog da tako ne bude i sada. Osnovali su nas klubovi, oni mogu i da nas gase", rekao je Lisac za "Vijesti" i dodao:

"Najveću štetu trpi košarka. Ne razumijem FIBA, jer je u pitanju organizacija koja bi morala da zbrine sve što je povezano s košarkom. Oni nas guraju iz te priče, mi ne želimo da izađemo", naveo je Lisac.

ABA liga ima podršku 25 timova iz regiona, ističe generalni direktor ovog takmičenja.

"Nastali smo zbog klubova i imamo njihovu podršku. Onih koji su sada tu, onih koji su igrali, ali i onih koji bi mogli da zaigraju ubuduće. Očigledno je da su udarili na nas zobg nečeg većeg, da im nismo toliko bitni. Sada pokušavaju da slome nas, ali se tu neće zaustaviti", ističe Lisac.

Košarkašku javnost je šokiralo to što je Fiba dala podršku Balkanskoj ligi.

"Nemoguće je porediti ABA i Balkansku ligu, ni po kvalitetu ni po organizaciji", rekao je on i poentirao:

"Sigurno ćete gledati ABA ligu i naredne sezone u istom formatu. Šta će biti, vidjećemo. Klubovi su vlasnici 80 odsto lige, oni mogu i da nas ugase".

Bonus video: