Kecman bio Pekovićev gost: Hoću da gledam NBA treninge

51 pregleda 1 komentar(a)
Kecman, Foto: S1.zetaboards.com
Kecman, Foto: S1.zetaboards.com
Ažurirano: 06.03.2015. 16:01h

Bivši košarkaš Partizana Dušan Kecman posjetio je u Minesoti nekadašnjeg saigrača Nikolu Pekovića, pošto mu je cilj da se u budućnosti posveti trenerskom poslu.

"Htio sam da vidim kako se radi u NBA ekipama, pa sam zamolio mog velikog prijatelja Pekovića da pita trenera Flipa Sandersa da li mogu da dođem i gledam treninge. Hteo sam da uporedim rad u Evropi sa načinom na koji se radi u NBA. U ovom periodu rad nije naporan, jer je sezona u jeku, a utakmice svaki drugi dan", rekao je Kecman.

On je istakao da je Peković zvezda Timbervufsa i da svi veoma cijene partije koje pruža u NBA ligi.

"Izuzetno ga poštuju i napravio je sjajne rezultate, a ono često prelazi u obožavanje. Gdje god da se pojavi, ljudi ga pozdravljaju i žele da ga nešto pitaju ili se slikaju sa njim. Često komentarišu koliko je jak i šteta je što ima problema sa povredama, ali sam siguran da će biti još bolji kada to prevaziđe".

Kecman je rekao da je primijetio kako igrači u SAD imaju mnogo opušteniji odnos sa trenerima.

"Stalno je prisutna priča i šala, a sve se bazira na razmeni mišljenja. Nema striktne discipline kao u Evropi i svi su uključeni u komunikaciju. Stalno neko nešto govori, daje svoje mišljenje o napadu, odbrani, dok u Evropi igrači obično ćute dok trener govori".

On je u društvu Pekovića u nedelju gledao "večiti derbi", koji je Partizan pobijedio sa 77:63.

"Uh, gledali smo tu utakmicu i bilo je sjajno. Navijali smo sve vrijeme, a Partizan je ostvario jako bitnu pobedu i odlično je odigrao. Važno je za interes srpske košarke da se Partizan i Zvezda ne sretnu u polufinalu ABA lige", naveo je Kecman.

Kecman će biti jedan od učesnika revijalne utakmice Partizana 11. marta pod nazivom "Grobari za nas", gdje će sav prihod od ulaznica ići kao pomoć klubu.

"Istina je da ću zbog vremenske razlike imati problem da se prilagodim, a nisam iskreno ni trenirao neko vrijeme, ali moram da kažem da se zaista radujem tom meču. Nekoliko dana pričam o tome sa prijateljima i saigračima i vjerujem da će biti sjajno", zaključio je Kecman.

Bonus video: