Jovović: Biće teško, Krka je iskusan tim

Cijena ulaznice je dva eura, a za dame je ulaz slobodan
63 pregleda 6 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 06.03.2015. 13:20h

Tri kola prije kraja regularnog dijela ABA lige, košarkaši Budućnost Volija su na drugom mjestu. Da bi ostali na toj poziciji, nemaju pravo na grešku u meču u subiotu veče, bez obzira što će za rivala imati sastav Krke.

Nova dva boda bi Podgoričane još više primaklo zacrtanom cilju i odličnoj startnoj poziciji pred plej-of.

Međutim, oprez je prisutan, jer slovenački šampion ima ekipu koja je kadra da dobije svakoga u ligi. Potvrda toga je i podatak da su prvi porazili Crvenu zvezdu.

“Očekujem težak i zahtjevan meč protiv odlične ekipe Krke. Odlučili su da naprave iskusan sastav, glavni nosioci igre su u dobrim godinama i u završnim godinama karijera. I dalje su veoma aktivni za visok plasman, teže da obezbijede Eurokup. Moraćemo da odigramo disciplinovano svih 40 minuta. Imaju u svom timu najefikasnijeg igrača lige Malkolma Armstada, koji je kadar da sam dobije meč, što je i uradio u dosta slučajeva ove sezone. Od te kontrole njegove igre dosta će zavistiti ishod meča. Moramo da budemo defanzivno perfektni. Ukoliko to bude na način na koji smo planirali, mislim da neće biti problema i da bi trebali da zabilježimo pobjedu”, optimista je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Pobjeda u prošlom kolu protiv Solnoka, bila je dodatna injekcija stimulansa za Podgoričane.

“Raspored nije jednostavan za nas. Sigurno da prvi meč protiv Krke na domaćem terenu moramo da dobijemo, je nas nakon toga očeluju dva derbija u završnoj fazi. Želimo da ostvarimo rezultat koji bi nam na kraju dao prednost domaćeg terena pred plej-of koji smo već obezbijedili. Tako posmatramo stvari, pritisak je nešto sa čim ćemo se nositi”.

Kada se povede priča o načinu igre tima Aleksandra Džikića, tu velikih tajni i nema.

“Krka je iskusan tim, Kristofer Buker je igrao sjajno u prethodnim utakmicama, imaju još jednog stranca Aleksisa Vangmenaa, iskusnog Jasmina Hukića. Dosta su ujednačen tim, na svim pozicijama treba da im se odgovori adekvato da bi se kvalitet stavio u funkciju. Imamo prednosti, čvršći smo u reketu, a oni u širini jer njihovi visoki igrači vole da se izvlače van i kažnjavaju šutem sa distance”, objasnio je Jovović.

Plej Nikola Ivanović cijeni sastav iz Slovenije, ali vjerujwe da će on i saigrači doći do dva nova boda.

“Trenutno smo u fazi sezone gdje je svaki meč odlučujući. Napravili smo prvi iskorak pobjedom protiv Solnoka, a sada nam dolazi Krka i u poziciji smo da smo pod moranjem da dobijemo. Biće teško, mnogo će zavisti kako ćemo zaustavisti Armsteda i Bukera. Ta utakmica je od izuzetne važnosti za nas i pristupićemo joj maksimalno”, zaključio je Ivanović.

Zdravstveni bilten bolji

Prethodni duel u Mađarskoj zbog povrede je preskočio Amerikanac Džej Ar Rejnolds. Iskusni bek se oporavio i biće u sastavu.

“Imali smo problema i u toku ove nedjelje. Ivanović je imao odsustvo sa treninga, Vladimir Dašić se u četvrtak priključio timu imao je probleme za zadnjom ložom. Rejnolds se vraća poslije dvadesetak dana pauze, tako da se konsolidujemo. Ti igrači koji izlaze iz povreda nisu 100 odsto spremni. Ostali su svi zdravi i nastupiće. Rejnolds će biti u sastavu, odradio je par treninga, osjeća se posljedica izostanka desetak dana zbog distorzije zgloba. Ukoliko bude potrebno biće u funkciji tima”, naglasio je strateg Budućnost Volija.

Bonus video: