Sjajna partija Mirotića u pobjedi Čikaga, ništa od novog tripl-dabla Vestbruka

1 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Beta/AP
Nikola Mirotić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.03.2015. 07:16h

Nikola Mirotić je bio odličan u pobjedi Čikaga protiv Oklahome siti (108:105). Za skoro 34 minuta igre, Mirotić je upisao 26 poena (šut za dva poena 6-2, za tri poena 9-2, sa linije bacanja 16-14), osam skokova, dvije blokade i asistenciju.

Junak meča u Junajted centru u Čikagu bioje E'Tvan Mur trojkom koji je 2,1 sekundu prije kraja meča pogodio trojku za pobjedu Bulsa. E'Tvan Mur je ostvario rekord karijere sa 19 poena, četiri skoka i dvije asistencije, uz samo jedan promašaj iz igre iz 10 pokušaja – uključujući i trojku preko Rasela Vestbruka za trijumf.

On je bio precizan odlične sjajne akcije iz bočnog auta, kada je Majk Danlivi proigrao Paua Gasola, a Španac iz prve odložio loptu do Mura za pobjedu iz 'fejd-aveja'.

Gasol i Danlivi su takođe bili sjajni sa po 21 poenom, s tim da je stariji od braće Gasol upisao i 12 skokova. Janik Noa uhvatio je isti broj lopti, ali je dodao samo četiri poena.

Sa druge strane, Raselu Vestbruku je u ekipi Oklahome siti malo nedostajalao da i u petom uzastopnom meču ukžnjiži tripl-dabl, jer je meč završio sa 43 poena, osam skokova i sedam asistencija. Vastbruk, tako, nije uspio da nastavi trku za rekordom Majkla Džordana iz 1989. godine, kada je "Er Džordan" upisao sedam uzastopnih mečeva sa tripl-dablom.

Međutim, Vesbruk je na kraju napravio veliku grešku, koja je njegov tim koštala poraza. Rasel je u posljednjem napadu za svoj tim dobio loptu, ali su ga Noa i Mur udvojili i natjerali da nagazi aut liniju, dok je Serž Ibaka stajao usamljen u reketu. Iz tog auta je Čikago stigao do pobjede.

"Samo sam se trudio da izgradim dobru poziciju za šut. Trebao sam da dodam loptu Seržu. To je bila moja loša odluka. On je bio otvoren i trebalo je da ga proigram", rekao je Vestbruk.

Osim Vestbruka, i Ibaka je bio na visini zadatka, pošto je ubacio 25 poena (19-12 iz igre) i uhvatio devet lopti. Rezervista Di Džej Ogastin dodao je 10 poena, a Endru Morou dva manje.

Duel Portlanda i Dalasa, u kojem je domaćin slavio 94:75, bio je znatno manje uzbudljiv, pošto su Trejlblejzersi sjajnom igrom u drugom poluvremenu upisali petu uzastopnu pobjedu, uz dabl-dabl Lamarkusa Oldridža (17 poena, 12 skokova) i Nikolasa Batuma (15 poena, 12 skokova).

Susret je obilježila teška povreda Ahilove tetive Veslija Metjuza, pa će as Portlanda propustiti ostatak sezone.

Rezultati

Čikago - Oklahoma siti 108:105 (Mirotić 26 p, 8 as, Danlivi 21 p, P. Gasol 21 p, 12 sk- Vestbruk 43 p, Ibaka 25 p, 9 sk)

Portland - Dalas 94:75 (Oldridž 17 p, 12 sk, Batum 15 p, 12 sk, - Elis 12, Stodemajer 12 p)

Bonus video: