PREDSJEDNIK BUDUĆNOST VOLIJA JASAN

Bokan: Interes kluba je da igra regionalnu ligu

16 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.03.2015. 09:08h

Informacija da bi ABA liga mogla da prestane da postoji od naredne sezone već danima zaokuplja pažnju. Prethodnih dana u Beogradu je održan sastanak predstavnika košarkaških saveza zemalja regiona, a pod patronatom Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i tada je, navodno, donijeta odluka da savezi uskrate podršku ovakvom formatu ABA lige.

To bi podrazumijevalo i da nijedan savez ubuduće ne registruje igrače za klubove koji bi eventualno i dalje nastupali u ABA ligi, a ni sudije više ne bi imale dozvolu da dijele pravdu u ovom takmičenju.

"Da li će se ABA liga ugasiti ili ne - zaista ne mogu ništa da pričam na tu temu. Nisam upoznat sa svim dešavanjima, nisam upoznat sa relacijom Fiba - Uleb niti sa relacijama između saveza i Fibe. Ono što, međutim, mogu da kažem jeste da je interes Budućnost Volija da igra u regionalnom takmičenju, odnosno u ligi sa najboljim timovima iz bivše Jugoslavije. Samo na taj način možemo da održimo visok nivo košarke kao do sada i samo na taj način možemo sačuvati kvalitetne igrače, posebno mlade. Samo na taj način možemo kao klub biti njihov protok prema Evropi ili jačim evropskim klubovima. Kada bi se igrala samo domaća liga, ne bismo imali šansi da sačuvamo ovu ekipu, otišli bi čak i talentovani dječaci", rekao je za „Vijesti” Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija.

Ako ne bi više postojalo regionalno takimičenje, pitanje je da li bi i sponzori imali interes da ulažu finansijska sredstva.

"Interes i nas koji ulažemo u sport, odnosno košarku, jeste da ulažemo u nešto kvalitetno, odnosno da učestvujemo u kvalitetnim takmičenjima bilo da je u pitanju Evroliga ili Evrokup. Ono što mogu da potvrdim jeste da su svi klubovi koji sada igraju u ABA ligi, podržali učešće u regionalnom takmičenju".

Ideja je da se organizuje nova regionalna liga koju bi vodili savezi, a pod patronatom Fiba.

"Ako bi se organizovala nova regionalna liga, koja bi imala prohodnost ka Evroligi ili Evrokupu koju bi organizovala FIBA na nivou sadašnje Evrolige ili Evrokupa, ne bi bilo problema. Treba, ipak, sačekati i vidjeti šta će biti na kraju od svega", zaključio je Bokan.