Zrela godina Nikole Vučevića

Orlando ima polovičan učinak nakon četiri odigrana meča, a koje god ciljeve tim iz Floride postavi ispred sebe, oni će teško biti ostvarivi bez Vučevića
2 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta-AP
Nikola Vučević, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.10.2018. 10:35h

Ovo će biti moja najbolja sezona - rekao je Nikola Vučević prošle sedmice u intervjuu za “Vijesti”.

Nije trebalo da prođe puno, pa da 27-godišnji centar počne da ispunjava “obećanje” - noć nakon što je protiv Filadelfije ostvario drugi tripl-dabl učinak u karijeri, Vučević je moćnom partijom u “TD gardenu” srušio ekipu Bostona, najvećeg favorita Istočne konferencije NBA lige.

Više od 24 ubačena poena i 12 skokova impresionirala je njegova zrelost na parketu, koja je pomogla i ostalim igračima “magičnih” da slave u gostima protiv velikog protivnika.

"Vučević? Nakon njegove partije protiv Filadelfije dobio sam telefonske pozive od mnogih ljudi, koji su mi izrazili divljenje za njegovu igru", rekao je trener Orlanda Stiv Kliford, koji je hvalio Vučevićev rad i posvećenost i tokom predsezone.

Orlando ima polovičan učinak nakon četiri odigrana meča, a koje god ciljeve tim iz Floride postavi ispred sebe, oni će teško biti ostvarivi bez Vučevića.

Ruki Mohamed-Mo Bamba, kojeg je Orlando nedavno birao u prvoj rundi drafta, koji se spominjao i kao starter umjesto Vučevića ako Crnogorac ode u januaru u eventualnom trejdu, prije dvije noći u Bostonu za 19 minuta nije ubacio ni poen. Ovakva disproporcija u učinku dva centra Orlanda mogla bi Kliforda da natjera da uskoro ponudi novi ugovor Nikoli Vučeviću. Postojeći mu ističe na kraju sezone i zato se i dalje pominje njegov odlazak u januaru, kako bi tim sa Floride mogao da profitira...

Nakon sjajnog početka sezone, možda se u Orlandu i predomisle i pokušaju da zadrže centra koji je tu od 2012. godine.

"Vučević je fenomenalan, govorimo o svim aspektima igre... Njegova moć pod košem, skokovi, odbrana... Svi smo, s druge strane, znali koliko je dobar asistent. Njegova sposobnost da kreira prostor saigračima je neprocjenjiva, a on to radi samom pojavom na parketu", istakao je Kliford.

“Vučevićeva šuterska moć privlači odbrambene igrače na perimetru i omogućava ostalim igračima Orlanda da pronađu prostor”, napisao je “Orlando sentinel” u izvještaju.

"Svi govore o Vučeviću kao sjajnom šuteru, ali njegova dodavanja su druga vrlo važna dimenzija iz koje treba još da naučimo", dodao je Kliford.

"Nisam znao da je protiv Filadelfije imao 12 asistencija. To me, međutim, ne iznenađuje toliko, jer znam koliko je nesebičan igrač, koliko lopti prolazi kroz njegove ruke i koliko voli da razigrava - kazao je Vučevićev saigrač Evan Furnije.

Bonus video: