Mirotić je mogao da igra za Srbiju

78 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Twitter
Nikola Mirotić, Foto: Twitter
Ažurirano: 25.02.2015. 18:03h

Nikola Mirotić je neposredno prije odlaska iz Crne Gore u Real Madrid mogao da obuče dres Srbije, otkrio je Milan Miša Lakić, nekada trenera, a sada funkcioner beogradskog kluba Beovuka 72.

Lakić je u intervjuu za sprski košarkaški portal MVP pričao o problemima u tamošnjoj košarci, a onda i naveo primjer Mirotića kada je počeo da kritikuje rad KSS.

"Kao primjer ću vam navesti Nikolu Mirotića, koji je otišao u Real, a da niko u našem Savezu nije znao da postoji. Uspio sam u razgovoru sa njegovim roditeljima da se dogovorim da on igra za našu reprezentaciju. U tom razgovoru možda i ključnu ulogu je imao Ranko Žeravica. Uspjeli smo njegovim roditeljima da objasnimo da bi za Nikolinu budućnost bilo dobro da igra za srpsku reprezentaciju. Neko u našem Savezu je trebalo samo da završi papire koje nikad niko nije završio", rekao je Lakić i nastavio:

"Tako smo izgubili jednog Mirotića, koji je Srbin. Ne stranac, već Srbin, koji je mogao da igra za srpsku reprezentaciju. Mi smo izgubili takvog igrača zahvaljujući nemaru nekoga iz Saveza, koji nikada nije imao više zaposlenih nego danas", istakao je Lakić između ostalog u intervjuu.

Bonus video: