Budućnost Voli osmi put osvojila Kup Crne Gore

168 pregleda 5 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2015. 20:09h

Ono što se i unaprijed znalo, i prije početka završnog turnira nacionalnog Kupa u Baru, u finalu je dobilo i svoju potvrdu. KK Budućnost Voli je novi stari osvajač ovog trofeja. Osmog od obnove državnosti.

Ni u susretu sa ekipom Zete 2011, izabranici Igora Jovovića se pretjerano nisu „potrošili“, a ubjedljiv trijumf ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Od samog starta "plavi“ su pokazali rivalu šta hoće i žele, i očekivano i zasluženo stigli do prvog ovosezonskog zacrtanog cilja.

Nakon samo početnog vođstva Zete, Podgoričani su stvari preuzeli u svoje ruke, zaigrali znatno čvršće u odbrani, serijom 10:2, na isteku petog minuta došli do prve osjetnije prednosti, koju su samo uvećali do prvog odmora.

Rival se malo pribrao u nastavku, i držao rezultatski minus u tom periodu zahvaljujući ponovo odličnom Radunoviću i Mugoši.Sredinom treće dinoce, Zeta je smanjila zaostatak na svega 14 poena (56:42).

Od tog trenutka uz dobrog Subotića, i najbolji igrač završnog turnira Šehović je šutem sa distance onemogućio rivalu kakav takav povratak u meč. U poslednjem periodu nije bilo dilema. Odličan šut Budućnosti ( 63 posto za 2 poena i 54 za 3), uz ofanzivni skok odnio je prevagu.

Najbolji strijelac završnog turnira je Balša Radunović iz ekipe Zeta 2011. Za najboljeg igrača, potpuno zasluženo, proglašen je kapiten aktuelnih osvajača Kupa, Suad Šehović.

Pobjednički pehar kapitenu KK Budućnost Voli uručio je gensek KSCG Petar Popović.

"Drago mi je što smo stigli do prvog trofeja u ovoj sezoni, a on predstavlja samo uvertiru za sve ono što nas očekuje u ABA-a ligi do kraja takmičenja. Ozbiljno smo pristupili ovom završnom turniru, a u finalu smo kontrolisali tempo i igru od samog starta. Zeta je sve iznenadila plasmanom u samu završnicu, i čestitam im na ovom velikom uspjehu. Odigrali smo dobro u odbrani, tako da ubjedljiv trijumf ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje", rekao je kapiten Budućnost Volija Suad Šehović.

Budućnost Voli - Zeta 2011 98:65 (27:12, 23:17, 21:23, 27:13)

Bar - Sportska dvorana „Topolica“. Gledalaca: oko 1000. Sudije: Šutulović, Dragojević, Koljenšić (svi iz Podgorice).

Budućnost Voli: Kuk, Šehović 22, Dašić 3, Planinić 7, Subotić 16, Radunović 7, Čarapić 4, Baćović 9, Popović, N. Ivanović 10, Rejnolds 8, Paunić 12.

Zeta 2011: M. Raičević 6, F. Raičević, Bogojević 10, Otašević, Milićević, Mugoša 22, Radunović 18, Tušek 6, Kovačević, Roganović, Sjekloća 2, P. Ivanović 1.

Bonus video: