Panika u Majamiju: Zbog plućne embolije kraj sezone za Boša?

0 komentar(a)
Kris Boš, Foto: Beta/AP
Kris Boš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.02.2015. 12:45h

Nakon sjajnih akvizicija (trejdom su iz Finiksa stigli Slovenci, Goran i Zoran Dragić) u redove vicešampiona Majamija uvukla se velika zebnja zbog najnovijih izvještaja da bi Kris Boš mogao da propusti ostatak sezone zbog zdravstvenih problema – plućne embolije.

Naime, iskusni krilni centar se tokom današnjeg dana nalazio na kliničkim ispitivanjima zbog potencijalnih krvnih ugrušaka u plućima, zbog kojih će, ukoliko rezultati ispitivanja budu obistinili najcrnje slutnje, definitivno propustiti ostatak sezone, a možda i više.

Uvid u zdravstveno stanje 30-godišnjeg košarkaša, nedavno je nezvanično pružio njegov saigrač Dvejn Vejd, koji je napomenuo da se Boš nije osjećao najbolje još od Ol-star vikenda, kao ni tokom putovanja početkom ove nedjelje, kada su njih dvojica bili na Haitiju.

"Naše misli su sada prvenstveno usmjerene prema Krisu i njegovom zdravlju. On je u dobrim rukama i pozitivno razmišlja. Za sada je prerano za bilo kakve spekulacije o njegovom stanju", objavio je trener Hita Erik Spoelstra.

Krajem januara je, zbog istih problema, na ivici tragedije bio i bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Teletović, član Bruklina, ali se sve dobro završilo, iako je i za njega sezona završena.

"Volio bih da sam uz tebe u ovom trenutku kako bih ti ispričao vic ili nešto prisno, samo kako bih ti odvratio misli od onoga kroz što prolaziš. Ali, znam da si čvrst i da ćeš se vratiti bolji no ikad", poručio je Bošu bivši saigrač Lebron Džejms, sa kojim je u protekle četiri sezone u dresu Majamija svaki put stizao do finala plej-ofa, te osvojio dva šampionska prstena (2012, 2013).

Tokom karijere Boš je 10 puta nastupio na Ol-staru, a ove je sezone prosječno postizao 21,1 poen i sedam skokova.

Bonus video: