Dobitnici i gubitnici trejd histerije

Potpuni "luzer" je Filadelfija, koja se odrekla dobitnika posljednje nagrade za rukija godine, Majkla Karter-Vilijamsa, i to za onog pika kojeg se odrekao Finiks?!
0 komentar(a)
Goran Dragić, Foto: Beta-AP
Goran Dragić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 20.02.2015. 19:15h

Posljednji sati trejda u NBA ligi podsjetili su na završnice fudbalskih prelaznih rokova na Starom kontinentu.

U "minut do 12" obavljeno je čak 11 trejdova, u kojima je 37 igrača promijenilo klub, a davali su se i budući pikovi sa drafta.

Ta "ludnica" je zbunila i čuvenog novinara Yahoo Sportsa, Edrijana Vojnarovskog, koji je u jednom trenutku na Tviteru napisao "O moj bože", a njegov kolega sa istog medija Mark Spirs je odabrao dobitnike i gubitnike trejda.

Osim povratnika u Minesotu, Kevina Garneta, među pobjednicima je Goran Dragić, koji je sa bratom Zoranom napokon uspio da pobjegne iz Finiksa, i to u jedan od tri kluba gdje je želio - Majami.

Dobro su prošli i Sansi, koji su u dva trejda dobili Brendona Najta, Denija Grendžera, Džona Salmonsa i Džastina Hamiltona, a uz Dragiće izgubili jedan od Top 5 pikova sa narednog drafta i Ajzeu Tomasa.

Dobitnik je i Oklahoma, koja je uzela odličnog turskog centra Enesa Kantera, te Di Džej Ogastina, Stiva Novaka i Kajla Singlera, a ostala bez Kendrika Perkinsa, kao i Portland, jer je ugrabio Arona Aflala.

Potpuni "luzer" je Filadelfija, koja se odrekla dobitnika posljednje nagrade za rukija godine, Majkla Karter-Vilijamsa, i to za onog pika kojeg se odrekao Finiks?! Generalni menadžer Sem Hinki je trejdovao i talentovanog Kej Džeja Mekdenijelsa za nepoznatog Ajzeu Kenana iz Hjustona i pika iz druge runde.

Povrijeđeni centar Siksersa Žoel Embid je imao zanimljiv komentar na Tviteru: „Može li neko da mi odgovori šta se dešava? Pomozite”.

Gubitnici su i Bruklin, Tadijus Jang i LA Klipersi, koji su se nadali Amariju Stodemajeru, Garnetu, Tajšonu Prinsu..., a nisu doveli nikog.

Bonus video: