Budućnost Voli prva do finala

0 komentar(a)
Rejnolds, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Rejnolds, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 20.02.2015. 19:39h

Košarkaši Budućnost Volija plasirali su se u finale Kupa Crne Gore.

Podgoričani su večeras u Baru, u polufinalnom meču, savladali tivatski Teodo 75:54.

Sve što je Teodo uradio bilo je početno vođstvo na startu meča, a onda su Podgoričani u maniru glavnog favorita zaigrali čvršće i lagano slavili. Iako pitanje pobjednika nije odlučeno već nakon prvog poluvremena, „plavi“ su dodali gas u trećoj četvrtini, stigli na kraju tog perioda i do ubjedljivih plus 18 (54:36).

Raspucao se kapiten Šehović, a talentovani Radunović i ovoga puta skrenuo pažnju na sebe. Barsku publiku je u finišu podigla na noge i trojka darovitog Baranina Čarapića na trideset sekudni do kraja (na parketu je proveo dva minuta).

„Rekao sam u najavi ovog duela, da nam problem može prestavljati činjenica da u sastavu moramo imati mlade igrače, ali su ovoga puta Baćović i Radunović, uz naravno Čarapića, pokazali da se sa pravom na njih može računati u nekom narednom periodu. Odigrali smo dobar meč, nismo se pretjerano istrošili, znali smo od samog starta šta želimo i sigurno stigli do cilja. Što se samog finala tiče, moram istaći da vjerujem u potencijal ekipe i ubijeđen sam da maksimalnim zalaganjem možemo stići do prvog ovosezonskog zacrtanog cilja“, rekao je trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Suad Šehović sa 17, Darko Planinić sa 13, dok je poen manje ubacio Džej Ar Rejnolds. U tivatskom timu najbolji je bio Aron Mičel sa 11 koševa.

U drugom polufinalu, u 20.15 sati, sastaće se Mornar i Zeta 2011.

Finalni meč na programu je u subotu u 19 sati.

Trofej brani Budućnost Voli.

Teodo - Budućnost Voli 54:75 (12:19, 13:17, 11:18, 18:21)

Bar - Sportska dvorana "Topolica". Gledalaca: oko 600. Sudije: Vojinović (Nikšić), Rutešić (Nikšić), Kićović (Bar).

Teodo: Šarić 6, Mičel 11, Pekić, Vrbica, Mijović 8, Radulović 8, Subotić, Lončar 3, Jocović 8, Džonson 5, Šibalić 5, Krivokapić.

Budućnost Voli: Kuk 3, Šehović 17, Dašić, Planinić 13, Subotić 2, Radunović 9, Čarapić 3, Baćović 3, Popović, Ivanović 6, Rejnolds 12, Paunić 7.

Bonus video: