Pobjede Oklahome i Klipersa

0 komentar(a)
Rasel Vestbruk, Foto: Beta/AP
Rasel Vestbruk, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.02.2015. 07:31h

Pobjedama Oklahome siti nad Dalasom (104:89) i Los Anđeles Klipersa protiv šampiona San Antonija (119:115), nastavljeno je takmičenje u NBA ligi, nakon sedmice pauze zbog Ol-star vikenda. u Njujorku.

Oklahomu su do pobjede predvodili prije svega odlični Rasel Vestbruk, MVP Ol-stara, sa 34 poena, 10 asistencija i pet skokova, kao i Serž Ibaka (21 poen, 22 skoka). Sa klupe Tandera je solidan bio šuter Entoni Morou koji je meč završio sa 16 poena.

"Pokušavam da nađem način da tokom svake utakmice budem agresivan u napadu. Želim da pritiskam protivničku odbranu. To je moj posao", rekao je Vestbruk.

Jedina loša vijest za Oklahomu bio je loš učinak Kevina Djurenta koji je pogodio samo četiri od 14 šuteva za 12 poena (imao je i šest skokova i pet asistencija), a još uvijek osjeća bol u desnom stopalu.

"Nije lako, ali riješitću to. Moram to preboljeti, nastaviti s tretmanima. Vidjeću s fizioterapeutima što možemo bolje učiniti", izjavio je Djurent.

Oklahoma se tako skorom od 29 pobjeda i 25 poraza izjednačila sa Finiksom na osmom mjestu Zapadne konferencije.

"Ne možemo da gledamo tabelu poslije svake pobjede i svakog poraza. Moramo da nastavimo da igramo, ostalo je još 28 utakmica i na njih moramo da se koncentrišemo", dodao je Durent.

Dirk Novicki je postigao najviše koševa za Dalas (14), a dabl-dabl učinak imao je Tajson Čendler (10 poena, 13 skokova).

Poslije šest utakmica pauze zbog povrede u tim se vratio Redžon Rondo i za 30 minuta postigao je pet poena i imao šest asistencija.

Uzbudljivije je bilo u Spejpls centru, gdje su nakon maratonske utakmice slavili Klipersi.

San Antonio je u ovoj utakmici primijenio taktiku fauliranja centra Klipersa Deandre Džordana, kakvu su nekada primjenjivali na Šakilu O'Nilu, ciljajući slabu tačku obojice - slobodna bacanja.

Džordan je čak 28 puta bio na crti za slobodna bacanja, a pogodio ih je samo deset. Zbog toga je posljednja četiri i po minuta meča presjednio na klupi na meču koji je završio s 26 koševa i 18 skokova.

Odlični su bili Kris Pol (22 poena, 16 uspješnih dodavanja) i veteran Džamal Kroford (26 poena, trojke 7-5), koji je 10 poena upisao u posljednjoj četvrtini.

U ekipi Sparsa odličan je bio Tim Dankan koji je za 33 minuta "zabio" 30 poena i uhvatio 11 skokova, uz odličan šut 14-12, a Toni Parker postigao je 21 poen i imao 13 asistencija.

Klipersi su na jednu i po utakmicu uvećali prednost nad San Antonijom u Zapadnoj konferenciji.

Bonus video: