Budućnost Voli protiv Teoda, Zeta 2011 rival Mornara

2 komentar(a)
Pavićević, Milonjić, Radović i Jovović, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Pavićević, Milonjić, Radović i Jovović, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 19.02.2015. 20:07h

Košarkaši Budućnost Volija u polufinalu Kupa Crne Gore igraće protiv tivatskog Teoda, dok će Mornar biti rival Zete 2011, odlučeno je večeras žrijebom u Baru, u hotelu "Princess".

Finalni turnir igra se u petak i subotu u barskoj "Topolici".

Duel Budućnost Volija i Teoda počeće u 18 sati.

"Svi znamo da je Kup specifično takmičenje u kojem se dešavaju iznenađenja. Ono što je karakteristično za nas je da se spremamo na drugačiji način u odnosu na prethodne mečeve ove sezone. Do sada nijesmo imali mladog igrača na terenu. Ostali timovi koji će igrati na završnom turniru su se navikli na to pravilo, dok mi moramo da odstranimo tri igrača iz sastava. Nećemo nastupati kompletni, a Teodo, Mornar i Zeta 2011 imaju respektabilne sastave i moramo da budemo na maksimalnom nivou. Očekuje nas dobar turnir, zadržavamo ulogu favorita, ali moramo da budemo koncentrisani i da ispunimo obavezu, odnosno osvojimo trofej", kazao je trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Trener Teoda Dragan Radović kazao je da njegov tim nije imao sreće na žrijebu, ali da njegova ekipa nema šta da da izgubi u polufinalu i da mora da pruži maksimum.

"Zadovoljstvo je što je Teodo treći put zaredom na završnom turniru Kupa. Prethodna dva učešća smo završili u polufinalu, a ovog puta smo imali želju da odemo korak dalje. Nijesmo, međutim, imali sreće na žrijebu, jer u polufinalu igramo protiv favorita za osvajanje trofeja. Nije realno da možemo da prijetimo Budućnosti, ali sigurno je da ćemo ispoljiti veliku želju i pokušati da napravimo iznenađenje. Nemamo što da izgubimo i vjerujem u moje igrače, koji znaju da će morati da pruže više od maksimuma. Nema razloga da ne vjerujemo u iznenađenje", rekao je Radović.

Od 20.15 sati će se za plasman u finale boriti Mornar i Zeta 2011.

"Imali smo sreće u žrijebu, jer smo u situaciji da je ekipa u četvrtak ujutru došla sa teškog puta u Kumanovu. Dosta smo istrošeni, imamo nekoliko povrijeđenih igrača i za nas je Kup došao u nezgodnom trenutku. Dobro poznajemo ekipu Zete 2011, koja može bez pritiska da odigra dobro i stvori nam probleme. Vjerujem da ćemo ispoštovati ulogu domaćina i izboriti plasman u finale, a onda možemo očekivati dobru košarku", kazao je Pavićević.

U taboru Zete 2011 ulogu favorita u polufinalu prepuštaju protivniku.

"Mornar je favorit, ali nadam se da ćemo se boriti i da nećemo lako prodati kožu", kazao je Milonjić.

Finalni meč na programu je u subotu u 19 sati, uz prenos na RTCG.

Trofej brani Budućnost Voli.

Bonus video: