Bošković: Grosbasket je ozbiljniji rival nego što tabela to pokazuje

99 pregleda 0 komentar(a)
Mugoša, Bošković, Popović, Budućnost Volkano, Foto: Saša Jončić
Mugoša, Bošković, Popović, Budućnost Volkano, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 18.02.2015. 13:47h

Serijom od sedam uzastopnih pobjeda (posljednji poraz doživjele su 5. novembra kod kuće protiv Venecije), košarkašice Budućnost Volkana su fazu takmičenja po grupama u Regionalnoj ligi završile na prvom mjestu, uz skor 8-2.

Put do drugog uzastopnog fajnl-fora (“plave” su lani u Podgorici zauzele četvrto mjesto) vodi preko slovenačkog Grosbasketa, rivala u četvrtfinalu, koji je u grupi B bio četvrti, sa tri pobjede iz 10 utakmica.

Na papiru se čini da Budućnost Volkano ima lak posao u ovoj četvrtfinalnoj seriji, koja se igra na dva dobijena meča. Ipak, trener Budućnost Volkana Goran Bošković upozorava da tabela ne pokazuje realan odnos snaga u ovom momentu...

"Oni igraju mnogo bolje nego što to govore njihovi rezultati. Očekuje nas ozbiljna utakmica, protiv ozbiljnog protivnika, koji igra vrlo agresivnu košarku, koja se meni i sviđa. U tom dijelu mogu da naprave velike problem, da budu nezgodni", kaže Bošković.

Nakon smjene Luke Hrovatina, ekipu iz Grosuplja je od trećeg kola preuzeo iskusni 58-godišnji stručnjak Dragomir Bukvić, bivši trener Partizana, Celja, Ježica, italijanskih klubova, te nekadašnji selektor Slovenije i mlade reprezentacije Srbije.

"U međuvremenu su se pojačali sa Alinom Đerkeš, koja se vratila sa studija u Americi i već odigrala dvije utakmice. Dobar je igrač, igra na poziciji krila, “dvojke”. Kod njih je i Amerikanka Hejli Lenkster, koja je prošle godine igrala u Budućnosti i bila MVP fajnl-fora. U svakom slučaju, očekuje nas ni malo lak zadatak. Moraćemo da damo sve od sebe, da budemo maksimalno motivisani i skoncentrisani da bismo dobili utakmicu", dodaje Bošković, i nada se i podršci sa tribina:

"Ove djevojke su zaslužile da ljubitelji košarke i sporta u Podgorici dođu i vide što one rade i igraju. Mislim da igramo dobru košarku, da se to i vidi", istakao je Bošković.

Strateg Podgoričana je naglasio da se ekipa dobro spremila za razigravanje u Regionalnoj ligi, da je u dobrom ritmu, ali da najvjerovatnije protiv Grosbasketa, zbog povreda, neće nastupiti kapitenka Ivana Mugoša i Božica Mujović.

"Ulaskom u četvrtfinale ostvarile smo cilj i napravile veliki rezultat. Sve preko toga je još veći podvig. Ekipa Grosbasketa možda jeste rezultatski slabija od nas, ali to nikako nije mjerilo, niti nešto što bi nas smjelo opustiti. U svaku utakmicu moramo ući maksimalno, smatramo da treba da pobijedimo, iako nijedna utakmica nije laka. Posebnu pažnju treba da obratimo na Hejli koja je prošle sezone bila kod nas, i čiji su nam kvaliteti poznati. Pozivam publiku da dođe da nas podrži, jer bez njih ne možemo onoliko koliko možemo uz njihovu podršku", rekla je Ivana Mugoša.

Jovana Popović je dodala da dosadašnji rezultati pokazuju da je kvalitet na strani Budućnosti.

"Smatram da imamo i veće iskustvo, ali i prednost domaćeg terena. Međutim, svjesne smo značaja ove utakmice i da moramo pristupiti meču maksimalno ozbiljno, skoncentrisano i angažovano, kako bismo u Sloveniju putovale sa prednošću od 1:0", rekla je Popović.

Utakmica u “Morači” igra se sjutra (četvrtak) sa početkom u 18.30 časova. Ulaz je slobodan.

U prvom meču četvrtfinala, Venecija večeras od 20 sati dočekuje Čelik.

Sjutra se još sastaju Celje – Triglav (18) i Radivoj Korać – Medveščak (18.30).

Bonus video: