Lavin pobijedio u zakucavanju, Kari najbolji "trojkaš"

U takmičenju u vještinama, pobijedio je Patrik Beverli (Hjuston)
55 pregleda 0 komentar(a)
Zak Lavin, Foto: Beta-AP
Zak Lavin, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.02.2015. 07:46h

Plej Golden Stejta Stefon Kari i Zak Lavin (Minesota), pobjednici su u šutiranju trojki i zakucavanju drugog dana „ol-star“ vikenda koji se održava u Bruklinu.

U konkurenciji za najboljeg trojkaša pored Karija našli su se prošlogodišnji pobjednik Marko Belineli (San Antonio), Klej Tompson (Golden Stejt), MVP igrač prošlosezonskog „ol-stara“ Kajri Irvin (Klivlend), Džejms Harden (Hjuston), Džej Džej Redik (L. A. Klipersi), Kajl Korver (Atlanta) i Vesli Metjuz (Portland).

Nakon prve serije, u finale su se plasirali Tompson sa 24 poena, odnosno Kari i Irving sa po 23.

Kada se odlučivalo o pobjedniku, Kari je pokazao da je jedna od najboljih, ako ne i najbolji šuter na svijetu.

Ostvario je 27 od 34 moguća poena, što je bio prevelik zalogaj za njegov saigrača iz redova „ratnika“, odnosno jednog od vodećih igrača Kavalirsa koji su imali 14 i 17 poena.

"Bila je sjajna konkurencija i želio sam da budem među tim momcima. Kada je bilo najvažnije, "namjestio" sam ruku i konačno došao do pobjede", naglasio je Kari, koji je do slavlja došao u četvrtom pokušaju.

Lavin je atraktivnim zakucavanjima oduševio publiku i slavio u konkurenciji Viktora Oladipoa (Orlando), Mejson Plamlija (Bruklin) i Janisa Antetokunmpa (Milvoki).

U prvoj rundi Plamli i Antetokunmpo su bili prosječni, a Oladipo i Lavin su digli publiku na noge i obojica su od žirija dobili ocjenu 50.

Žiri su činili Džulijus Irving, Volt Frejzer, Najt Arčibald, Bernard King i Kris Malin.

U drugom krugu, Lavin je bio bez premca, nevjerovatnim zakucavanjem stigao je do titule najboljeg na „ol-star“ vikendu.

Dobio je sve desetke u prva dva kruga, odnosno konačnu i maksimalnu ocjenu 100.

Treći krug bio je tek puka formalnost, jer je već ranije bilo jasno da Oladipo ne može nadmašiti rezultat 19-godišnjeg momka rođenog u Vašingtonu.

"Još uvijek sam na sedmom nebu, osjećam se kao da sanjam. Kada je došao dan za takmičenje, vidio sam sebe kako dižem trofej i živio sam za to, Drago mi je što je moja porodica bila svjedok pobjede", rekao je Lavin.

On je postao drugi najmlađi pobjendik u zakucavanju u istoriji. Mlađi od njega bio je Kobe Brajant, koji je 1997. slavio kao 18-godišnjak.

Postao je, takođe, prvi igrač Timbervulfsa koji je trijumfovao u ovom takmičenju od 1994. i Ajzee Rajdera.

U takmičenju u vještinama, pobijedio je nekadašnji plej Olimpijakosa i Spartaka iz Sankt Peterburga, a sada član Hjuston Patrik Beverli.

On je u finalu bio bolji od Brendona Najta (Milvoki), koji je bio bliži cilju, pošto je daleko lakše i brže prošao prvu prepreku i obični pas, pa polaganje, ali nije bio precizan u šutu iza linije za tri poena.

Beverli je uspio na kraju da to uradi prije Najta i da ostvari trijumf.

Prethodno je dvije godine za redom ovu nagradu osvajao Damijan Lilard (Portland).

Bonus video: