Gagić: Nisam izdajnik, odbio sam ponudu Zvezde

"Zbog Partizana i lojalnosti sam prošlog ljeta rizikovao sve", objasnio 24-godišnji košarkaš
98 pregleda 3 komentar(a)
Đorđe Gagić, Foto: Abaliga.com
Đorđe Gagić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 13.02.2015. 18:18h

Odluka Đorđa Gagića da napusti Partizan, izazvala je mnogo bure u taboru srpskog šampiona.

Njegov potez protumačen je kao izdaja, jer je otišao u trenutku kada se „crno-bijeli” bore za plasman u plej-of ABA lige.

Na kraju je momak rođen u Benkovcu oprostio sada već bivšem klubu četiri zaostale plate i stavio potpis na ugovor sa turskim Gaziantepom.

U izjavi za "Blic” je potvrdio da razlog odlaska iz Partizana nisu bile finansije, već je takav potez povukao jer je bio nezadovoljan statusom u timu.

"Jedini razlog zbog koga sam donio ovakvu odluku jeste moje nezadovoljstvo ulogom u timu, nikako novac. Smatram da sam zaslužio veću minutažu, da nisam igrač za klupu. Igrao sam za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, sačekao sam da odu stranci koji su igrali na mojoj poziciji... Zato sam i ostao ove sezone kako bih konačno dobio šansu i veću ulogu. I opet ništa. Kako nje nije bilo, morao sam sreću da potražim na drugom mestu", rekao je Gagić.

Njega su u svojim redovima željeli, kao je saopštio Duško Vujošević, Metalac i Crvena zvezda, čija je finansijska ponuda bila odlična.

"Tačno je da me je Zvezda željela u prelaznom roku. Finansijski, ponuda je bila odlična, ali o njoj ni u jednom trenutku nisam razmišljao. Odbio sam je bez da sam pitao Duška Vujoševića ili bilo koga drugog. Ne bih to nikada uradio, na prvom mjestu zbog sebe, a onda i zbog saigrača. Želio sam da ostavim dublji trag u Partizanu, ali eto...”

On je objasnio da je svoj posao maksimalno profesionalno odrađivao do posljednjeg treninga.

"Svi koji me napadaju to znaju. Zbog Partizana i lojalnosti sam prošlog ljeta rizikovao sve. Od reprezentativca sam postao „marginalac” sa malom minutažnom. Poslije finala plej-ofa sam imao sjajne ponude, ali sam ih odbio, iako sam i tada bio prisutan kada se u „Pioniru” isključivala struja i kada se znalo da ulazimo u neizvjesnost. Umjesto izvinjenja dobio sam etiketu izdajnika. Opraštanjem dugova Partizanu pokazao sam svoj odnos prema klubu ne želeći da otežavam situaciju. neću ih tužiti. Zaljepljena mi je etiketa izdajice, a ginuo sam za Partizan. Osjećao sam se jako loše, i ne samo to, svašta se pisalo o meni”, objasnio je Gagić.

Bonus video: