Član UO Prištine: Želimo u ABA ligu

1 komentar(a)
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 13.02.2015. 15:48h

Košarka je na Kosovu izuzetno cijenjen i voljen sport i želja je kosovskih klubova, prije svega najkvalitetnijeg tima - Prištine, da se takmiče u regionalnoj Jadranskoj ligi, izjavio je član uprave Košarkaškog kluba Priština i funkcioner Košarkaškog saveza Kosova Veton Kajtazi.

"Igramo u Balkan ligi već dvije godine, a prošle smo igrali I fajnal-for, što je ogroman uspjeh za nas. Mi bismo željeli da igramo Jadransku ligu, ali momentalno nemamo kvalitet. Tokom ovih godina, jureći rezultate zapostavili smo rad sa mladima i sada momentalno nemamo sopstvenu bazu igrača", rekao je Kajtazi agenciji Beta.

Kajtazi je naveo da su na Kosovo došla dva američka trenera, kako bi radili sa mladim igračima i dodao da postoji velika želja da se uspostavi saradnja sa Srbijom na tom polju, jer prema njegovim riječima "Srbija je najkvalitetnija u regionu".

"Jedan od glavih problema sa kojim se suočavamo je baš taj - rad sa mladima... Tu nedostaju jake utakmice, ne možemo da stičemo iskustvo i dobijamo na kvalitetu. Pored toga imamo problema sa lošom infrastrukturom, manjkom stručnog kadra i još mnogo toga. Radimo na rješavanju svega i vjerujemo da ćemo uspjeti u svemu, samo da imamo dobar pristup", rekao je Kajtazi.

Kajtazi je rekao da Košarkaški klub Priština, koji je već godinama osvajač lige Kosova, ima godišnji budžet od oko 350.000 eura i da se najveći dio obezbjeđuje od sponzora.

Član UO KK Priština istakao je da u kosovskim klubovima igraju igrači iz svih republika bivše Jugoslavije, osim iz Srbije.

"Ovdje ima igrača iz Makedonije, Crne Gore, Bosne, Hrvatske... U početku kada smo ih dovodili imali smo problema sa navijačima, jer su oni govorili "šta će vam oni"... Već poslije tri utakmice situacija je bila u potpunosti drugačija", rekao je Kajtazi.

Bonus video: