Šehović: Pobjednika odlučuju nijanse

či. Biće to pravi derbi, ko se bolje pripremi i ko bude raspoloženiji slavi će pobjedu. Siguran sam da će nijanse odlučivati", rekao je Šehović.
4 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2015. 11:01h

Budućnost Voli i Olimpija žele pobjedu, a pobjednika će odlučivati nijanse, kazao je kapiten podgoričkog košarkaškog tima Suad Šehović.

Utakmica između Budućnosti i Olimpije, u 22. kolu ABA lige, biće odigrana u nedjelju u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Šehović je kazao da je za Budućnost to važan duel, navodeći da ih taj trijumf ostavlja u trci za drugo mjesto.

"Neće biti lako doći do željene pozicije, jer nas čeka još dosta važnih utakmica do kraja. Prvenstveo smo se skoncentrisali na prvog protvnika, izuzeno kvalitetnog. Motor ekipe im je Marko Marinović, koji će praviti dosta problema. Spremićemo se da prije sveg zaustavimo njega, jer on šutem i kreacijom donisi prevagu Olimpiji", kazao je Šehović.

On očekuje da će to biti pravi derbi, koji bi mogla dobiti ekipa koja bude u tom trenutku raspoloženija.

"Olimpija će igrati na pobjedu, a i nama ta pobjeda mnogo znači. Biće to pravi derbi, ko se bolje pripremi i ko bude raspoloženiji slavi će pobjedu. Siguran sam da će nijanse odlučivati", rekao je Šehović.

On je, komentarišući još dva važna meča za vrh tabele u Beogradu i Zagrebu, kazao da priželjkuje poraze Cedevite i Partizana.

"Partizan je kvalitetniji od Cibone i realno je da pobijedi u Zagrebu. U derbiju nadamo se pobjedi Crvene zvezde, ali i Cedevita se bori za što bolji plasman i biće motivisana da slavi u Beogradu", rekao je Šehović.

Trener Igor Jovović smatra da neće biti lako osvjiti bodove u Stožicama.

"Olimpija je snažan i talentovan tim, koji je do prethodnog kola bio aktivan za plasman u plej-of. Značajno su umanjili šanse porazom od Igokee, ali to ne umanjuje njihov kvalitet. Imaju iskusan tim, predvođen Marinovićem na poziciji plejmejkera, ima sjajnog šutera Prepelića, a ispod koša Murića i Omića. To je izbalansiran tim koji je talentovan,što je potvrdio dobrim mečevima u Eurokupu i ABA ligi", kazao je Jovović.

On očekuje da Budućnost Voli u Ljubljani bude prava i da će pokazati dobru partiju, koja je može dovesti u situaciju da slavi.

Budućnost je prvi međusobni duel dobila 76:61, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila 16 pobjeda.

Olimpija ima pet pobjeda manje i samo teorijske šanse za četvrto mjesto i doigravanje za titulu.

Prošle sezone obje ekipe ostvarile su pobjede u gostima.

Olimpija je slavila u Podgorici 78:76, dok je Budućnost Voli dobila u Ljubljani 73:69.

Nedjeljni duel u Ljubljani počeće u 21.

Bonus video: