Čikago bolji od Klivlenda u predvečerje "ol star" vikenda

0 komentar(a)
Derik Rouz, Foto: Beta-AP
Derik Rouz, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.02.2015. 08:47h

Košarkaši Čikaga pobijedili su noćas na svom terenu Klivlend sa 113:98 i nanijeli mu drugi poraz u posljednjih 16 utakmica u NBA ligi.

Bulse je do pobjede predvodio Derik Rouz sa 30 poena, četiri skoka i sedam asistencija, Toni Snel dodao je 22 poena, a Pau Gasol 18 poena i 10 skokova. Nikola Mirotić je za 18 minuta provedenih na parketu ostvario učinak od sedam poena. četiri skoka i dvije asistencije.

To je 14. uzastopni "dabl dabl" Španca, što je najduži takav niz za jednog igrača Čikaga još od sezone 1988/1989, kada je Majkl Džordan vezao 15 utakmica.

Domaći tim je vodio skoro cijelu utakmicu, a "odlijepio" se u poslednjoj četvrtini.

Čikago je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu i stekao jednu i po utakmicu prednosti u odnosu na Kavalirse na prvom mjestu na tabeli Centralne divizije, pa u dobroj situaciji dočekuje predstojeću pauzu zbog "ol-star" vikenda.

U ekipi Klivlenda najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 31 poenom, Kajri Irving ubacio je 17 poena uz šest skokova i sedam asistencija, a Timofej Mozgov dodao je 13 poena i 11 skokova.

Oba tima su bila oslabljena zbog povreda važnih igrača, Džimi Batler iz Čikaga odsustvovao je zbog povrede desnog ramena, a Kevin Lav zbog problema sa desnim okom.

Bonus video: