Podgoričani žele pobjedu na oproštaju

Špance zadesio isti peh kao i „plave” pred prvi duel, zagubio im se prtljag
86 pregleda 2 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2015. 11:14h

Posljednji ispit na evropskoj sceni ove sezone, košarkaši Budućnost Volija imaće večeras. U goste im stiže Gran Kanarija, koja je već osigurala prvo mjesto u grupi, pa meč nema rezultatski značaj.

Domaći sastav je silno motivisan nakon ubjedljivog poraza u prvom susretu i, kako ističu „plavi”, pokušaće da naprave iznenađenje.

"Gran Kanarija je već obezbijedila prolaz, a osigurala je i prvo mjesto u našoj grupi. Dominirali su u prvom meču koji smo igrali tamo, ubjedljivo su nas dobili, što kod nas treba da probudi dodatni motiv da odigramo najbolje što možemo i da pokušamo da napravimo iznenađenje. Otežavajuća okolnost je što Budućnost nikada nije dobila španski klub i nastojaćemo da pružimo maksimum i da pokušamo da konačno prekinemo taj negativan niz i da se pobjedom oprostimo od Evrope", ističe Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Poslije serije od četiri vezana poraza - po dva u ABA ligi i Evrokupu - trijumf nad Zadrom vratio je igračima potrebno samopouzdanje.

"Imali smo četiri uzastopna poraza, s tim što smo igrali sa kvalitetnim timovima i nije bilo realno očekivati da dobijemo Banvit i Sasari. Poraz od Crvene zvezde ostavio je traga, ušli smo u negativan niz. Pobjedom nad Zadrom, vratili smo samopouzdanje i praktično izborili plasman u plej-of. Vjerujem da ćemo igrati sve bolje i bolje kako se bliži kraj sezone".

S obzirom na to da Podgoričane u nedjelju čeka mnogo važniji duel, protiv Olimpije u Ljubljani, stručni štab će pokušati da ravnomjerno rasporedi minutažu.

"Pokušaćemo da igramo sa što više igrača, jer na taj način igra Gran Kanarija i drži isti ritam tokom čitavog meča. Nadam se da ćemo uspjeti na taj način da im pariramo. Takođe, pokušaćemo da neke igrače koji su u posljednje vrijeme manje igrali ili su, tako da kažem, prikazivali slabija izdanja, malo razdrmamo i vratimo u formu pred važne mečeve koji nas čekaju u nastavku ABA lige", zaključio je Jovović, zaboravljajući na pobjede Podgoričana protiv Sevilje i Valensije.

Gran Kanariju je, inače, kao i Budućnost Voli pred gostovanje u Španiji, zadesio peh. Na putu ka Podgorici zagubio im se prtljag i pitanje je da li će im stići do početka meča.

Duel počinje u 19 sati, a pravdu će dijeliti David Romano (Izrael), Boris Šulga (Ukrajina) i Joanis Fufis (Grčka).

Bonus video: